Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

15

maaliskuu

2022

Koronan mokoma rantautui

Pelätty ja odotettu, vaikkeikaan toivottu korona on saapunut kotiimme. Kaikista varotoimista huolimatta korona on tarttunut useisiin asukkaisiimme ja työntekijöihimme lähiaikoina. Onneksi tällä hetkellä valtaosa on lieväoireisia muutamat jo tervehtyneetkin.
Suojavarusteet

Suojavarusteiden käyttö raskauttaa entisestään hoitajien työntäyteistä arkea. Toivomme omaisilta ymmärrystä tässä haastavassa tilanteessa, jos emme esimerkiksi kerkeä heti vastata soivaan puhelimeen, soitamme kyllä takaisin.

Kotimme arki on nyt poikkeavaa ja yhteisöllistä toimintaa emme pysty nyt järjestämään. Virallista vierailukieltoa ei ole, toivomme harkintaa vierailujen suhteen.

On ollut ilo huomata, että raskaista työpäivistä huolimatta iloa ja naurua on riittänyt edelleen, yhdessä tästäkin selvitään! 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.