Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

15

maaliskuu

2022

Koronan mokoma rantautui

Pelätty ja odotettu, vaikkeikaan toivottu korona on saapunut kotiimme. Kaikista varotoimista huolimatta korona on tarttunut useisiin asukkaisiimme ja työntekijöihimme lähiaikoina. Onneksi tällä hetkellä valtaosa on lieväoireisia muutamat jo tervehtyneetkin.
Suojavarusteet

Suojavarusteiden käyttö raskauttaa entisestään hoitajien työntäyteistä arkea. Toivomme omaisilta ymmärrystä tässä haastavassa tilanteessa, jos emme esimerkiksi kerkeä heti vastata soivaan puhelimeen, soitamme kyllä takaisin.

Kotimme arki on nyt poikkeavaa ja yhteisöllistä toimintaa emme pysty nyt järjestämään. Virallista vierailukieltoa ei ole, toivomme harkintaa vierailujen suhteen.

On ollut ilo huomata, että raskaista työpäivistä huolimatta iloa ja naurua on riittänyt edelleen, yhdessä tästäkin selvitään! 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.