Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

31

toukokuu

2023

Kuulumisia Teppolan porukalta

Teppolassa päivät ovat olleet tekemistä ja elämää täynnä. Milloin on jumpattu, milloin on kuunneltu kiinnostavia tarinoita lukupiirissä.
Jumppaporukka

Eräänä päivänä opintoja suorittava, tuleva lähihoitaja piti asukkaille mielekkään tuolijumpan mielikuvia hyödyntäen; "poimitaan omenoita ylhäältä puusta, kurotellaan käsin kohti lattiaa ja keräillään marjoja mättäiltä, mennäänpäs uimaan kesäiselle järvelle ja tehdään isoja uimaliikkeitä, vatkataan puuropataa". Jumppa tehtiin soveltaen "tuosta noin vaan", mutta asukkaat pitivät kovasti ja intoutuivat kovasti jumppaamaan.

Sirkka ja Hilkka
Sirkalla ja Hilkalla oli hymy herkässä tuolijumpassa. Vielä nousi vanhankin jalka napakasti ylös kun jalkoja nosteltiin ja "marssittiin".
Annikkin maalaa
Kesäisiä kuvia olemme maalanneet urakalla asukkaiden kanssa.
Iloinen puheensorina kävi maalareiden kesken. Hoitajat avustavat siinä missä pitää, mutta jokainen asukas saa yrittää niin paljon kuin itse vain kokee osaavansa ja jaksavansa.
maalarit
Lukupiiri
Keskiviikkona Teppolaan saapui odotettu vieras, kun kirjaston Eija tuli lukupiiriä pitämään. Eija luki selkeällä äänellään vanhoista tavoista ja muistoista; kuinka sauna oli tapana lauantaisin lämmittää, makkaroita paistaa saunankiukaalla tinapaperiin käärittynä ja vastoja tehdä kesäaikaan. Saunan jälkeen kuunneltiin radiosta "Lauantain toivotut". Asukkaat innostuivat tahoillaan muistelemaan omia kokemuksiaan, monet kertoivat tehneensä vastoja. Kiitos Eijalle lukupiiristä, sinä osaat valikoida aina ajankohtaisia ja asukkaitamme kiinnostavia ja puhututtavia kirjoja, joiden pohjalta on mukava vaihtaa ajatuksia. <3 Lukupiirin lopuksi lauloimme koko porukalla perinteisen Saunavihdat- laulun.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.