Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

28

helmikuu

2022

Kuvat kertovat

Kirjojen ja lehtien lukeminen on mukavan leppoista ajanvietettä. Asukkaidemme tekemän katselukirjan ja muidenkin lehtien kuvat virvoittavat mukavia keskusteluja yhdessä.
Lukeminen
Askartelua
Hoitajamme teki asukkaiden kanssa katselukirjan. He liimasivat kansioon lehdistä leikkaamiaan mieluisia kuvia ja kirjoittivat itse keksimänsä kuvatekstit.
kattaus
Kattaus on kaunis silmälle.
Luonto
Luonto herää.
Kasvit
Koti on ihmisen sydän.
Jäällä
Kaverukset jäällä.
vanhat kortit
"Voooi minulla on nämä kaikki kirjat ollut kotona ja kaikki olen lukenut", iloitsi Leena.

Kalevalan päivänä juttelimme yhdessä suomalaisesta kulttuurista ja perinteistä vanhojen kuvakorttien avulla.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.