Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

22

marraskuu

2022

Lähtölaskenta Jouluun

Joulua kohti mennään kovaa kyytiä. Sen myötä on jouluvalmistelut aloitettu myös täällä meillä hoivakoti Teppolassa.
piparit

Piparkakkuja, jouluseimi, jouluvaloja... niistä on meidän joulun aloitus tehty. Jouluiset valot ja tuoksut tuovat mukavasti tunnelmaa ja piristystä taloon. Suunnitelmissa on pitää viikon loppupuolella kauneimmat joululaulut aivan omalla porukalla asukkaiden ja hoitajien kesken. 

Leena leipoo
Maanantaina vietimme kansallista piparkakkujen leipomispäivää. Tarkkaa puuhaa, kun kuorrutteetkin pitää laittaa. :)
Leivontaa
Naiset nauttivat päästessään leipomaan.
Monille asukkaillemme leipominen on ollut jouluun kuuluva perinne. Siiri muisteli ja kertoi hoitajalle, kuinka oli aina pikkutyttönä auttanut äitiään piparkakkujen ja joulutorttujen leipomisessa. "On siinä äidillä ollut kamalasti hommaa, kun meitä lapsia taisi olla lähemmäs kymmenen", Siiri mietiskeli ja muisteli. Myös kuivakakkuja oli jo hänen lapsuudessaan tehty.
Seimi
Myös odotettu jouluseimi on jälleen kasattu. Tänä vuonna seimi saa ilahduttaa yläkerran asukkaita.
Elokuvahtki
Alkuviikosta asukkaat virittäytyivät jouluisiin tunnelmiin katselemalla jouluaiheisia elokuvia.
Elokuvahetken tarjoilut olivat tunnelman mukaan jouluisen makeat. :)
herkkuja
Valoja
Viime viikolla saimme valoja pimeään niin sisälle kuin ulos. Kuten kuvasta näkyy, Pertti toimi työnjohtajana ja asentajana. Viikonloppuna hän vielä tuumaili, että valojen laitto on kesken ja homma kuulemma jatkuu tuonnempana.
Jouluvaloja alkaa olla myös monien asukkaiden huoneissa.
Atte leipoo
Vielä löytyi mukavia leivontakuvia lisää. Iloinen Atte tekee piparkakkuja, taiteilija vauhdissa siis. :)
Aino leipoo
Rapatessa roiskuu ja leipoessa jauhot pölisee. :) Aino onnellisena leipomishetken äärellä. Hänellä on taito iloita virikkeistä joita järjestämme. Usein kuulemme myös vuolaat kiitokset hänen suustaan, kun jotain mukavaa on yhdessä tehty. Nämä ovat meille kaikille tärkeitä hetkiä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

iloiset ilmeet
3.2.2023

Kasvojumppaa

Alkuviikosta jumpattiin jälleen. Fysioterapeutti Hanna aloitti kasvojumpalla. Jokainen jumppaaja sai värikkään rinkulan, jonka takaa sai irvistellä tai väänneĺlä naamaansa tunnetilasta toiseen. Eihän sitä voinut nauramatta katsella ja ei tainnut pokat pitää jumppaajillakaan. Kun mielenkiinto oli herätelty, tehtiin rinkulan avulla kaikenlaisia liikkeitä ja venytyksiä, ajettiimpa välillä autoakin rinkulan taipuessa ralliratiksi. Kyllä oli iloisia ilmeitä jumppaajilla tuokion lopuksi.
Ennustaja
2.1.2023

Uuden vuoden taikoja ja ennustuksia

Uusi vuosi on perinteisesti ennustusten ja lupausten aikaa. Saimmekin yllättäen vieraaksi ennustajaeukko Armiidan uuden vuoden vastaanottajaisiin. Tunnelma oli tiivis ja jännittynyt. Halukkaat saivat osallistua ennustukseen nostamalla kortin, josta Armiida ennusti heille tulevaa vuotta 2023. Armiidalla on selvännäkijän lahja, sillä hän tiesi kaikista asukkaista jotain mm. harrastuksista ja mieluisista arkipuuhista. Kristalllipallo kertoi, että talossa juhlittiin 90 - vuotissyntymäpäiviä. "Tämähän on jännittävää" supisi Aino vieressä istuvalle Pentille.