Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

24

helmikuu

2023

Laskiaisen viettoa

Laskiainen on pääsiäistä edeltävä juhla. Nykyperinteen mukaan silloin hyvästellään pimein talvi ja aletaan odottaa kevättä.
Laskiaispullia

Teppolassa laskiaista vietettiin perinteiseen tapaan syöden hernekeittoa ja pannukakkua. Päiväkahvilla saimme nauttia herkulliset laskiaispullat. Asukkailtamme kyseltiin, että kuuluuko pullan väliin hillo vai mantelimassa. Suurin osa kuulosti suosivan hilloa, mutta kyllä mukaan mahtui myös muutama mantelimassan kannattaja. Lisäksi laskiaiseen kuuluu myös mäenlaskua ja ulkoilua. Alkuperäisen suunnitelmamme mukaan tarkoituksena oli yhdessä tehdä tulet nuotiopaikallemme ja paistaa siinä makkarat, mutta kova pakkanen siirsi tätä suunnitelmaa toiseen kertaan.

Tuolijumppa
Lisäksi henkilökuntamme on viikon mittaan järjestänyt erilaisia viriketuokioita asukkaillemme. Kuvassa hoitajamme Jaana vetää tuolijumppaa. Mukavasti lähtee veri kiertämään ja paikat vetristyy kun hetken jumppaa!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.