Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

25

helmikuu

2023

Laskiaispullia ja Matinpäivän mietteitä

Viikkomme hoivakoti Teppolassa on ollut jälleen tekemisen täyteinen ja aktiivinen.
tanssit

Alkuviikosta asukkaat herkuttelivat maukkailla laskiaispullilla. Loppuviikosta pullat sulateltiin tuolijumpan ja laulun voimin. Innostuipa joku hieman tanssahtelemaankin musiikin tahtiin, kun lauluryhmä Soinnukkaat kävi esiintymässä musiikista kiitollisille asukkaillemme. Kiitos Soinnukkaat.

Matinpäivä sai mietteitä kevääseen. Vanha sanonta sanookin, että "mitä saa Mattina, sitä sää Maariana". Muistelimme porukalla vanhan kansan sääennustuksia Matinpäivään liittyen. Muutamat asukkaat muistivat, että säätä ja kuunkiertoa oli aikoinaan seurattu tarkoin, etenkin maataloissa. Se oli tärkeä osa elämää. Rantamaisemissa varttuneet asukkaat olivat tottuneet seuraamaan jäiden lähtöä. Nyt koemme, että talvenselkä on taittunut, suuntaamme katseet hyvillä mielin kevääseen.

pullat
Nämä pullat maistuivat tiistaina jokaiselle. :)
Laulua
Yläkerran porukka innostui laulamaan myös hoitajien kanssa.

Matinpäivän sääennustuksien suhteen tulimme yläkerran asukkaiden kanssa siihen tulokseen, että ensi kesä on meille poutainen; "jos Mattina on pakkanen, silloin on kesä poutainen". Mattina nimittäin saimme nauttia aurinkoisesta pakkaspäivästä näillä leveyksillä.
jumppaa
Tuolijumpan pyörteissä. Kädet ja jalat saivat mukavasti liikettä, kun Jaana veti asukkaille tuolijumppaa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Britakakku
25.5.2023

Kesäkauden avajaiset

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin hoitajat kirmaavat kesälomille kukin vuorollaan ja kesäsijaiset saapuvat. Iloinen puheensorina kaikui salissa ja aurinkokin alkoi loistaa läsnäolollaan. Istuimme hetkeksi alas ja nautimme suussasulavaa Britakakkua, jonka loihti hoitajamme Marja. Samalla kun juhlistimme kesäkauden avajaisia toivotimme hoiva-avustaja Johannalle menestystä uusiin tuuliin. "Paras työporukka ikinä ja ihanat asukkaat. Haikein mielin laitan oven kiinni takanani. Tulen teitä tänne tervehtimään joku kerta" toteaa Johanna. Ja vielä....Positiivisuus on tarttuvaa, se leviää jo, kun näet sitä.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.