Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

22

syyskuu

2023

Leipoen ja laulaen muistiviikkoon

Kuluneella viikolla on Teppolassa vietetty muistiviikkoa monenlaisten, mukavien aktiviteettien merkeissä. Omena- ja puolukkapiirakat valmistuivat käden käänteessä taitavien leipureiden porukalla leipoessa.
leipomista

Toiminnallisen viikon aikana saimme myös osaksemme pieniä elämänviisauksia ikäihmisiltämme. Eräänä päivänä nimittäin kävi niin, että Hilkka tuumasi hoitajalle lautastaan näyttäen; "hoitaja-täti, Hilkka on mennyt huono ruokaiseksi iän myötä. Katso, ei jaksa enempää". Hoitaja siihen vastasi, että jälkiruoka on kuitenkin hyvin maistunut. Siihen Hilkka tuumasi että "kappas, en huomannut yhtään, se kun on tämä näkökin mennyt niin huonoksi iän myötä". Eipä tainnut hoitaja muuta kuin hymyillä, sillä vastaus oli niin osuva ja humoristinen. 

Monet mukavat tekemiset ja asukkaidemme oivaltavat kommentit siivittävät meidät taas kohti loppuviikkoa. 

leipomista
Ystävykset leipomassa. Tarkasti Sirpa ja Leena asettelivat omenalohkoja taikinan päälle.
arvoituksia
Perinteiset, mutta aina pidetyt arvoitukset ja laulantahetket kuuluivat viikkoomme. Tällä kertaa mukaan oli valittu erityisesti syksyisiä arvoituksia ja lauluja. Olipa mukana muuan tunteitakin herättäviä arvoituksia, saimme hieman nauraa ja ehkä jopa turhautuakkin. Reijo tuumasi arvoituksia pohtiessaan, että "eihän nuissa ole mittään järkiä". Lopulta saimme vastauksen kaikkiin arvoituksiin, eikä kukaan enää ollut turhautunut.
laulamassa
Vanhojen laulujen sanoja on mukava tavailla. Rohkeasti hoitajamme J.M tapaili suomen kielen sanoja hänelle vielä hieman vieraamman laulun aikana. Olisiko Sylvi avustanut hoitajaa?
lapset
Torstaina seurakunnan pirteä ja taitava lapsikuoro kävi laulamassa asukkaillemme. Lapset lauloivat kauniisti ja kuuluvasti. Osa asukkaista taputti käsillään tahtia laulun aikana, osalle vierähti liikutuksesta kyynel silmäkulmaan.
lapsikuoro 2
Asukkaat saivat laulaa lapsien mukana "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie" laulun. Kuoron lopetettua Siiri tuumasi, että "tämä oli ihaninta maailmassa", tarkoittaen taitavien lapsien laulantaa. Kiitos Oulunsalon seurakunnan lapsikuorolle käynnistä, asukkaamme pitivät kovasti esityksestänne. <3

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.