Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

lokakuu

2022

Leppäkerttuja pianon päällä...

Hoivakoti Teppolaan saimme loppuviikosta liudan leppäkerttuja pianon päälle asukkaiden elämää kurkistelemaan...
Maalaushetki

...eikä kyseessä olekkaan mitkä tahansa lepääkertut, vaan kiviin maalatut semmoiset. Onpa joukkoon lennähtänyt yksi ampiainenkin väriä tuomaan. Maalaushetki oli mukava tapa viettää aikaa asukkaiden kanssa. Aluksi kivien maalaus herätti ikäihmisissä hieman ihmetystä, koska kukaan ei ollut aiemmin kivitaidetta tehnytkään. Pian porukka kuitenkin innostui, eivätkä kaikki meinanneet malttaa edes lopettaa taiteilua.

maalarit
Maalausurakan alkaessa Sirkka hassutteli ottamalla siveltimen käteen ja leikisti maalaamalla kasvoilleen poskipunaa. Onneksi siveltimessä ei vielä siinä vaiheessa ollut väriä. :)
Käden jälki oli kaikilla tarkkaa, muutamien kanssa hoitajat avustivat. Alli ja Leena "pipersivät" erityisen tarkasti. Alli muistelikin vielä illalla maalaustuokiota ja kertoili innostuksestaan taiteiluun.
Leppisryhmä
Nyt yläkerran pianon päällä on minikokoinen taidenäyttely. Jokainen kivi on persoonallinen ja hieno. Ovelan näköinen ampiainen on livahtanut leppäkerttulauman keskelle veikeästi kurkistelemaan.

Kivimaalauksien innoittamana hoitajat pohtivat jo useita muita kädentaitoja ylläpitäviä askarteluaiheisia virikkeitä syksyn ja tulevan talven päiville. Yksi idea poikii yleensä lisää mielenkiintoisia ideoita.
lukupiiri
Lisäksi paikallisen kirjaston Eija kävi eräänä päivänä ilahduttamassa asukkaita lukupiirillä. Kirjojen kuunteleminen on useimmille asukkaillemme mielekästä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Britakakku
25.5.2023

Kesäkauden avajaiset

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin hoitajat kirmaavat kesälomille kukin vuorollaan ja kesäsijaiset saapuvat. Iloinen puheensorina kaikui salissa ja aurinkokin alkoi loistaa läsnäolollaan. Istuimme hetkeksi alas ja nautimme suussasulavaa Britakakkua, jonka loihti hoitajamme Marja. Samalla kun juhlistimme kesäkauden avajaisia toivotimme hoiva-avustaja Johannalle menestystä uusiin tuuliin. "Paras työporukka ikinä ja ihanat asukkaat. Haikein mielin laitan oven kiinni takanani. Tulen teitä tänne tervehtimään joku kerta" toteaa Johanna. Ja vielä....Positiivisuus on tarttuvaa, se leviää jo, kun näet sitä.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.