Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

lokakuu

2022

Leppäkerttuja pianon päällä...

Hoivakoti Teppolaan saimme loppuviikosta liudan leppäkerttuja pianon päälle asukkaiden elämää kurkistelemaan...
Maalaushetki

...eikä kyseessä olekkaan mitkä tahansa lepääkertut, vaan kiviin maalatut semmoiset. Onpa joukkoon lennähtänyt yksi ampiainenkin väriä tuomaan. Maalaushetki oli mukava tapa viettää aikaa asukkaiden kanssa. Aluksi kivien maalaus herätti ikäihmisissä hieman ihmetystä, koska kukaan ei ollut aiemmin kivitaidetta tehnytkään. Pian porukka kuitenkin innostui, eivätkä kaikki meinanneet malttaa edes lopettaa taiteilua.

maalarit
Maalausurakan alkaessa Sirkka hassutteli ottamalla siveltimen käteen ja leikisti maalaamalla kasvoilleen poskipunaa. Onneksi siveltimessä ei vielä siinä vaiheessa ollut väriä. :)
Käden jälki oli kaikilla tarkkaa, muutamien kanssa hoitajat avustivat. Alli ja Leena "pipersivät" erityisen tarkasti. Alli muistelikin vielä illalla maalaustuokiota ja kertoili innostuksestaan taiteiluun.
Leppisryhmä
Nyt yläkerran pianon päällä on minikokoinen taidenäyttely. Jokainen kivi on persoonallinen ja hieno. Ovelan näköinen ampiainen on livahtanut leppäkerttulauman keskelle veikeästi kurkistelemaan.

Kivimaalauksien innoittamana hoitajat pohtivat jo useita muita kädentaitoja ylläpitäviä askarteluaiheisia virikkeitä syksyn ja tulevan talven päiville. Yksi idea poikii yleensä lisää mielenkiintoisia ideoita.
lukupiiri
Lisäksi paikallisen kirjaston Eija kävi eräänä päivänä ilahduttamassa asukkaita lukupiirillä. Kirjojen kuunteleminen on useimmille asukkaillemme mielekästä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.