Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

22

lokakuu

2023

Lokakuinen viikko Teppolassa

Teppolassa eletään värikästä elämää. Kurkataan mitä kaikkea täällä onkaan viime aikoina touhuttu.
Askartelu
Elämä Teppolassa on tekemisen täyteistä. Niin sanottu tavanomainen hoitotyö ottaa hoitajan ajasta suurimman osan. Kuitenkin myös virikkeiden järjestys on tärkeää, joka päiväistä puuhaa. Välillä pitää myös kouluttautua, sekin on tärkeä osa työtä.
Kaarlo
Alkuviikosta yläkerran asukkaat saivat mieluista tekemistä, kun hoitajat järjestivät mukavan askarteluhetken. Asukkaat askartelivat silkkipaperin ja maalien avulla kauniita kynttilöitä.
Maalausporukka
Kun kynttilät valmistuivat, laitettiin ne vaalealle seinälle koristeeksi. Talvi saa tehdä tuloaan, täällä on kynttilät jo "sytytetty".
Kaarina
Säiden suosiessa ulkoiluhetket jatkuvat. Muutamina päivinä on ollut jo sen verran viileä, että vaatetta on saanut pukea päälle reilusti. Tämä onkin tärkeää, kun ulkoillaan ikäihmisten kanssa; kylmä ottaa herkemmin kuin nuoremmalla ihmisellä, ja kun itse ei niin paljoa enää kykene liikkumaan. Pienetkin hetket ulkona piristävät.
Kauko ja Pablo
Koiravieraita on viikon mittaa Teppolassa vilahdellut...
...myös aivan pikkuinen Late koira kävi eräänä päivänä kyläilemässä. Asukkaat innostuvat eläimistä kovasti.
Late
rai koulutus
Hoitajan työ on jatkuvaa uuden oppimista ja omien taitojen ylläpitämistä. Tässä ollaankin RAI-koulutuksen äärellä. Hoitajamme Katja (oikealla reunassa) on saanut asiaan erityistä osaamista, jolloin hän voi puolestaan tuoda osaamisensa työkavereiden tykö.

RAI-järjestelmä on tiedonkeruun ja havainnoinnin välineistö, joka on tarkoitettu muun muassa iäkkäiden palvelujen tai palvelutarpeen arviointiin ja hoito-, kuntoutus- ja palvelusuunnitelman laatimiseen. Yksi tärkeä osa hoitajan työtä.
Teppolassa vilahtelee paljon alan opiskelijoita suorittamassa työssäoppimisiaan. Hiljattain meillä oli myös 9-luokkalainen työelämääntutustuja Iida. Iida kertoi viihtyvänsä Teppolassa hyvin, olisi kuulemma mennyt vaikka toinenkin viikko täällä ollessa. Hän kertoi oppineensa paljon semmoista, mitä ei ehkä muualla elämässä olisi saanut aivan hetkeen oppia. Lisäksi hän kertoo saaneensa hyvän vastaanoton Teppolassa, tuli tunne että hänet otettiin porukkaan mukavasti vastaan. Viikon mittaa Iida avusti asukkaita pienissä asioissa hoitajien kanssa, sekä vietti aikaa asukkaiden kanssa muun muassa lehteä lukemalla.
Iida
Niina
Lähihoitajaksi opiskeleva Niina on Teppolassa tuttu näky, sillä hän suorittaa opintojaan oppisopimuksella. Niinan rauhallinen työote on omiaan asukkaidemme kohtaamiseen. "Asukkaiden avustaminen on palkitsevaa, myös pieniltä tuntuvat asiat ovat suuria ja tärkeitä", hän pohtii. Työ on fyysisesti raskasta, mikä on kuitenkin toisaalta positiivinen asia, oma kunto pysyy yllä. Toisinaan asukassiirrot ovat haastavia, ja niitä pitää miettiä ja pohtia yhdessä työkaverin kanssa, että millä tavoin asukasta on turvallisin ja viisain milloinkin avustaa. Asukassiirroissa on tärkeää mennä turvallisuus edellä, niin asukkaan kuin hoitajan näkökulmasta.
Koulutus
Hoitajien taukotilan seinille tuli pohdittavaa. Alkuviikosta hoitajamme Jaana, Marja ja Emmi kävivät Oulussa sdo:n järjestämässä työpaikkaohjaajakoulutuksessa. Sieltä haettiin hyviä eväitä tärkeän työn tueksi, jotta voimme mahdollisimman hyvin ja opiskelijalähtöisesti ottaa vastaan ja ohjata opiskelijoitamme. Näin monipuolista on työ Teppolassa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

työyhteisösopimus
20.2.2024

Teppolan työyhteisölupaus

Teppolassa kokoonnuttiin hoitajien kesken saman pöydän ääreen, ja päivitettiin yhdessä työyhteisölupaus. Työyhteisölupaus on tiimityötä ohjaava sopimus, josta käy ilmi mm. yhteisesti sovitut toimintatavat, jotka mahdollistavat hyvinvoivan työyhteisön ja arvojemme mukaisen toiminnan.
kuva
12.2.2024

Teppola somessa!

Tervetuloa seuraamaan Teppolan elämää ja tapahtumia nyt myös somen puolelle, Instagramiin ja Facebookiin!
palapelintekoa
7.2.2024

Talvisten päivien viettoa

Palapelien ratkomista, lapsikuoron laulua, herkuttelua, värityskuvia. Näissä merkeissä on tammikuun loppua ja helmikuun alkua Teppolassa vietetty. Runebergin päivänä joimme tietysti torttukahvit. Halukkaat ovat myös päässeet äänestämään presidentinvaalien toisella kierroksella.