Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

7

tammikuu

2023

Loppiainen Teppolassa

Loppiaisena "kaadettiin" kuusipuut pois Teppolassakin.
Hartaus

Vielä hetken muistelimme Joulua, kun diakonissa kävi viikolla pitämässä hartauden asukkaillemme. Hartaudessa keskusteltiin Loppiaisen merkityksestä, diakonissa luki aiheeseen liittyvän pätkän kirjastaan, sekä lauloimme porukalla muutamia joululauluja. Kauniit laulut nostattivat muutamille asukkaillemme kyyneleet silmiin. 

Pentti oli oivallisena apuna "kuusia kaatamassa", kun Loppiaisena oli aika riisua joulukoristeita Teppolasta. "Tuttua puuhaa jo lapsuudesta", tuumaili Pentti.

Ihana Joulu ja joulunaika, kiitos kun olit ja kävit. <3 Seuraavaan kertaan. Nyt on aika siirtää katseet alkaneeseen vuoteen. Alamme miettiä kaikkea mukavaa ohjelmaa ja tekemistä kevättalven varalle. Aivan ensinnä aloitamme monelle asukkaallemme mieleisen hiihtojen seuraamisen.
Pentti ja kuusi

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.