Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

20

toukokuu

2022

Makkaraa paistaen kohti kesää

Olennaisen osana hoivakoti Teppolan kesään kuuluuvat yhteiset makkaranpaisto hetket talon takapihalla olevalla grillikatoksella.
makkarahommat

Torstait ovat toivoa täynnä ja pitävät sisällään iloisen odotuksen tulevasta viikonlopusta. Tämän viikon torstaina meitä ilahdutti yhteinen makkaranpaisto hetki kauniissa, lähes kesäisessä ilmassa. Tämä oli ensimmäinen makkaranpaisto päivä alkavalle kesälle, joten siksipä innostus olikin suuri. Reijo toimi tulimestarina luonteelleen sopivalla tavalla. Pitäähän talosta nyt joku raavasmies löytyä, joka voi tulta valvoa ja ylläpitää. Pentti haravoi pihamaata makkaroiden paistuessa siihen malliin, että ei meinannut malttaa hommaa lopettaa ollenkaan. Onneksi makkarat veivät lopulta voiton, ja haravointimestari sai ansaitsemansa "palkkion". Tunnelma oli kaikinpuolin hyvä ja kepeä. Kun tunnelma on kevyt, kevenee tunnetusti myös tanssijalka. Eipä siis aikaakaan, kun Reijo haki hoitajaa tanssiin. Siitä se ajatus sitten lähti, ja pian takapihallamme soivat vanhat, kotimaiset klassikot ja tanssi siivitti makkaranpaistoa. Pentti ja Leena tanssivat hymyissä suin.  

Viime aikoina ovat asukkaamme taiteilleet maalauksia, joissa kesäiset tunnelmat ja värit vilahtavat. Monille tärkeät eläimet ovat olleet kuvissa mukana. Aina ei sivellin pysy täysin omassa kädessä, silloin hoitajaa on tukena ja avustaa luomaan taidetta. Värejen kirjo on kaunista katseltavaa.

Näin olemme taas koko hoivakodin porukka saaneet arkeemme annokset ulkoilua, naurua, hyvää ruokaa ja pientä taidetta siinä sivussa. Näillä taas jaksamme jatkaa arvokasta, hektistä työtä ihanien asukkaidemme parissa.

ulkoilua
Hymyssä suin ja lämmintä päällä, niin jaksaa odotella valmistuvaa makkaraa.
tuula
Tuulaa aloittaa maalausta, hoitaja avustaa kun tarve tulee.
Eläimet ovat monille asukkaillemme rakkaita. Leena maalasi kissoja.
Leena maalaa
maalaajat
Luovuus kukkii!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.