Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

20

toukokuu

2022

Makkaraa paistaen kohti kesää

Olennaisen osana hoivakoti Teppolan kesään kuuluuvat yhteiset makkaranpaisto hetket talon takapihalla olevalla grillikatoksella.
makkarahommat

Torstait ovat toivoa täynnä ja pitävät sisällään iloisen odotuksen tulevasta viikonlopusta. Tämän viikon torstaina meitä ilahdutti yhteinen makkaranpaisto hetki kauniissa, lähes kesäisessä ilmassa. Tämä oli ensimmäinen makkaranpaisto päivä alkavalle kesälle, joten siksipä innostus olikin suuri. Reijo toimi tulimestarina luonteelleen sopivalla tavalla. Pitäähän talosta nyt joku raavasmies löytyä, joka voi tulta valvoa ja ylläpitää. Pentti haravoi pihamaata makkaroiden paistuessa siihen malliin, että ei meinannut malttaa hommaa lopettaa ollenkaan. Onneksi makkarat veivät lopulta voiton, ja haravointimestari sai ansaitsemansa "palkkion". Tunnelma oli kaikinpuolin hyvä ja kepeä. Kun tunnelma on kevyt, kevenee tunnetusti myös tanssijalka. Eipä siis aikaakaan, kun Reijo haki hoitajaa tanssiin. Siitä se ajatus sitten lähti, ja pian takapihallamme soivat vanhat, kotimaiset klassikot ja tanssi siivitti makkaranpaistoa. Pentti ja Leena tanssivat hymyissä suin.  

Viime aikoina ovat asukkaamme taiteilleet maalauksia, joissa kesäiset tunnelmat ja värit vilahtavat. Monille tärkeät eläimet ovat olleet kuvissa mukana. Aina ei sivellin pysy täysin omassa kädessä, silloin hoitajaa on tukena ja avustaa luomaan taidetta. Värejen kirjo on kaunista katseltavaa.

Näin olemme taas koko hoivakodin porukka saaneet arkeemme annokset ulkoilua, naurua, hyvää ruokaa ja pientä taidetta siinä sivussa. Näillä taas jaksamme jatkaa arvokasta, hektistä työtä ihanien asukkaidemme parissa.

ulkoilua
Hymyssä suin ja lämmintä päällä, niin jaksaa odotella valmistuvaa makkaraa.
tuula
Tuulaa aloittaa maalausta, hoitaja avustaa kun tarve tulee.
Eläimet ovat monille asukkaillemme rakkaita. Leena maalasi kissoja.
Leena maalaa
maalaajat
Luovuus kukkii!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.