Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

21

heinäkuu

2023

Mansikkakestit

Kuluneella viikolla tarjosimme asukkaillemme kesäisiä hetkiä mansikkakestien merkeissä. Taisi koko viiden kilon laatikko mansikoita kadota parempiin suihin saman päivän aikana.
mansikka

"Voi, että kun on makkeita mansikoita!"

"Nämä on just nyt parrailleen syötäviä."

Mansikoiden perkkaus ja syöminen kirvoitti iloisia muistoja asukkaidemme mieleen, joita sai sitten toisille kertoa. Kuulosti siltä, että useimpien pihalla on joskus ollut omia mansikkapenkkejä. 

"Oli niiden (mansikkapenkkien) huolehtimisessa kova työkin. Joka kevät piti ruohot ja kuolleet kasvinosat nyppiä pois. Selän päällehän se otti."

"Minulla oli ennen pitkät rivit mansikkapenkkejä omalla pihalla. Niistä sai niin hyvin mansikoita, että naapureillekin pystyi osan antamaan."

mansikoiden syöjiä
Tyytyväisiä mansikoiden syöjiä. Mansikat maistuivat suurimmalle osalle asukkaistamme.
Pablo ja Hilkka
Perjantaina saimme suloisen vieraan kun eräs hoitajamme otti oman koiranpentunsa, Pablon, mukaan töihin. Tästä pienestä vieraasta oli iloa sekä asukkaille että myös hoitajille. Lemmikit ovat aina odotettuja vieraita Teppolassa ja saavat takuu varmasti hymyn nousemaan asukkaidemme huulille.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.