Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

11

toukokuu

2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.
Ulkolauluja
alli
Keskiviikkona sade väistyi ja aurinko alkoi paistamaan. Kokoonnuimme yhdessä ulos viettämään Unelmien ulkoilupäivää. Kaiken kaikkiaan ulkoilutapahtumaan osallistui 24 asukasta, muutamia omaisia ja liuta hoitajia. Nautimme toistemme seurasta ja lauloimme yhdessä vanhoja suomalasia kansanlauluja. Allille laulut olivat tuttuja. Hän kertoo, että tykkää laulaa ja onkin elämänsä aikana lauleskellut paljon.
annikki ja sirpa
Annikki ja Sirpa lähtivät mielellään ulkoilemaan, ulkona on hymy herkässä. Kun pukeutuu lämpimästi, ei pieni tuulenvire haittaa. Muiden jo lähtiessä sisälle, ei nämä naiset malttaneet seurata perässä. He kertoivat, että haluavat vielä nauttia ihanasta ulkoilmasta.
tietopeli
Yhteistä tekemistä Suomi tietopelin äärellä. Katja kyselee kiperiä kysymyksiä, johon asukkaat tietävät hienosti vastauksia. Hieman annetaan vinkkejä, jos vastausta ei meinaa löytyä.
"Nyt voin kehuskella kylillä että olen käynyt henkilökohtaisella kosmetologilla", totesi Aino, kun hoitaja lakkasi häneltä kynnet. Lopulta Aino halusi myös itse kokeilla kynsien lakkausta. Taisimmekin saada Teppolaan oman kosmetologin kun se Ainolta näytti niin hienosti sujuvan.
aino lakkaa kynsiä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.