Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

22

syyskuu

2022

Muistiviikon toimintaa

Meneillään oleva muistiviikko on ollut hoivakoti Teppolassa aktiivinen. Olemme pelanneet muistipelejä, askarrelleet syksyn innoittamana, muistelleet syksyä ja muitakin vuodenaikoja. Lisäksi meillä oli mukava "muistirasti", jolloin asukkaat muistelivat aistejensa avulla. Toimelias viikko kaiken kaikkiaan.
Lehdet
porukka askartelee
Syksynvärejä seinälle. Näistä askarteluista saatiinkin kauniit kuvat seiniä piristämään. Opiskelijan järjestämä virike, josta asukkaat innostuivat.
Allin taulu oli nopeasti valmis, Leena, Sirkka ja Aila väkersivät antaumuksella. Tuula kunnostautui piirtämällä.
värejä
Kauniita värejä. Kuka tunnistaa minkäkin lehden?
hautajaiset
Hoitajan kainaloon on mukava käpertyä, kun tv:ta katsellaan. Kuvassa kunnioitetaan edesmennyttä kuningatar Elisabethia katsomalla tv:sta hänen hautajaisiaan.
hautajaiset 2
Tunnelma on harras. Jokaisella "osastolla" oli syvennytty edesmenneen kuningattaren hautajaisiin.
Muistirastin aikana Hilkka antautui leikkiin ja muisteluun innolla. Kuvassa hän tutkii tarkasti käpyä silmät ummessa ja pohtii että mikäs kädessä oikein on. Kävyksi pian tunnisti. Kuulemma on tyttösenä tehnyt käpylehmiä eräänkin kerran.
Muistirasti oli useampaan osaan jaettu, sillä asukkaat saivat muistella aisteillaan. Oli laulumuistoja musiikkikirjan avulla, tunnustelu ja tuoksuttelu muistoja, sekä kuvista muistelua. Lopuksi jokainen asukas sai makean suklaan suuhunsa. Tunnustelussa ja tuoksuttelussa apuna olivat porkkanat, kävyt, näkkileipä ja erilaiset tuoksut; kaneli, terva ja suopursu. Monet asukkaat innostuivat kokeilemaan ja tuoksuttelemaan. Hyviä tarinoita kuultiin käpylehmien teosta ja porkkanoiden kasvatuksesta.
hilkka
Eevi
Suopursun tuoksu sai Eevin hereille. Ihmeissään hän haisteli, selvästi aistit "valpastuen".
Useimmille suopursun tuoksu toi mieleen metsän. Myös mustikkaa ja minttua arvuuteltiin.
Pentti
Pentti kokeilee, että mitä "taikalaatikko" sisältää. Tunnusteltavat esineet olivat piilossa laatikossa huivin alla, joten tämä toi mukavasti jännitystä muisteluun.
Kanelin tuoksun Pentti yhdisti heti keittiöön, veikkasipa myös teetä purkissa olevan.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.