Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

22

syyskuu

2022

Muistiviikon toimintaa

Meneillään oleva muistiviikko on ollut hoivakoti Teppolassa aktiivinen. Olemme pelanneet muistipelejä, askarrelleet syksyn innoittamana, muistelleet syksyä ja muitakin vuodenaikoja. Lisäksi meillä oli mukava "muistirasti", jolloin asukkaat muistelivat aistejensa avulla. Toimelias viikko kaiken kaikkiaan.
Lehdet
porukka askartelee
Syksynvärejä seinälle. Näistä askarteluista saatiinkin kauniit kuvat seiniä piristämään. Opiskelijan järjestämä virike, josta asukkaat innostuivat.
Allin taulu oli nopeasti valmis, Leena, Sirkka ja Aila väkersivät antaumuksella. Tuula kunnostautui piirtämällä.
värejä
Kauniita värejä. Kuka tunnistaa minkäkin lehden?
hautajaiset
Hoitajan kainaloon on mukava käpertyä, kun tv:ta katsellaan. Kuvassa kunnioitetaan edesmennyttä kuningatar Elisabethia katsomalla tv:sta hänen hautajaisiaan.
hautajaiset 2
Tunnelma on harras. Jokaisella "osastolla" oli syvennytty edesmenneen kuningattaren hautajaisiin.
Muistirastin aikana Hilkka antautui leikkiin ja muisteluun innolla. Kuvassa hän tutkii tarkasti käpyä silmät ummessa ja pohtii että mikäs kädessä oikein on. Kävyksi pian tunnisti. Kuulemma on tyttösenä tehnyt käpylehmiä eräänkin kerran.
Muistirasti oli useampaan osaan jaettu, sillä asukkaat saivat muistella aisteillaan. Oli laulumuistoja musiikkikirjan avulla, tunnustelu ja tuoksuttelu muistoja, sekä kuvista muistelua. Lopuksi jokainen asukas sai makean suklaan suuhunsa. Tunnustelussa ja tuoksuttelussa apuna olivat porkkanat, kävyt, näkkileipä ja erilaiset tuoksut; kaneli, terva ja suopursu. Monet asukkaat innostuivat kokeilemaan ja tuoksuttelemaan. Hyviä tarinoita kuultiin käpylehmien teosta ja porkkanoiden kasvatuksesta.
hilkka
Eevi
Suopursun tuoksu sai Eevin hereille. Ihmeissään hän haisteli, selvästi aistit "valpastuen".
Useimmille suopursun tuoksu toi mieleen metsän. Myös mustikkaa ja minttua arvuuteltiin.
Pentti
Pentti kokeilee, että mitä "taikalaatikko" sisältää. Tunnusteltavat esineet olivat piilossa laatikossa huivin alla, joten tämä toi mukavasti jännitystä muisteluun.
Kanelin tuoksun Pentti yhdisti heti keittiöön, veikkasipa myös teetä purkissa olevan.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.