Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

heinäkuu

2022

Musiikkia, mansikoita ja ulkoilua

Tuoreet mansikat kuuluvat tunnetusti kesään, sen tietävät myös kaikki asukkaamme täällä hoivakoti Teppolassa.
ulkona

Kulunut viikko on ollut jälleen touhua ja erinäistä tekemistä täynnä. Alkuviikosta asukkaamme saivat maistella makeita kesämansikoita, kun niitä kaupasta haettiin naposteltavaksi. Tuoreet mansikat lienevät nostaneen monellekin asukkaalle mieleen kesäisiä muistoja, kun mansikoita saattoi noukkia omasta maasta. Voi noita arjen makeita iloja. :)

Ulkoilua olemme saaneet harrastaa, sillä kelit ovat suosineet. Kävivätpä innokkaimmat lähikaupassa jäätelöostoksillakin muuan päivänä. Lisäksi perinteiset reissut kukkien keruuseen ovat toteutuneet. Hymyssä suin ovat naiset poimineet luonnonkukkia hoivakotia koristamaan.

Viikkomme huipentui perjantaina, kun saimme iloksemme musiikkiyhtye Soinnukkaat vierailulle. Vierailu toteutettiin turvallisesti hoivakodin sisäpihalla terassilla. Osa asukkaista oli ulkona, useimmat olivat kuitenkin sisällä kuuntelemassa ja laulamassa mukana. Kun ovia ja ikkunoita aukoo terassin kolmelta eri puolelta, kajahtaa terassilla esitetty musiikki mukavasti myös sisätiloihin hoivakodin puolelle. Monenlaisia kesäsäveliä tapailimme, mm.Kotimaani onpi Suomi, Onnellinen August, Isoisän olkihattu ja Sokeripala kuuluivat listalle. Useimmat laulut olivatkin tuttuja, monet osasivat niitä ulkomuististakin. Innokkaimmat laulajat tällä erää taisivat olla Siiri, Reijo ja Pentti. Pentti tuumasikin, että "kansakoulussa sitä paljon laulettiin sitä minä kesällä keinussa kerran", kun tutun "Keinussa kesällä kerran" sävelet kajahtivat ilmoille. Kiitos taitaville musikanteille meiltä kaikilta.

Haluamme vielä mainita, että meillä on täällä Teppolassa ollut tälle kesälle mainio porukka kesätyöntekijöitä talossa. Nuorista, hoiva-alalle opiskelevista tulevista ammattilaisista on iso ilo ja apu arkeen niin asukkaille kuin hoitajille. Mm.ulkoilu, lehtien luku ja muu seurustelu asukkaidemme kanssa on kesäyöntekijöille mieluista puuhaa. Monet asukkaamme nauttivat nuorista, ympärillä hyörivistä kasvoista.

Näillä jatketaan taas tulevaan viikkoon.

kukkia
Kauniita väriyhdistelmiä kukista.
Soinnukkaat
Soinnukkaat innoittivat laulamaan!
soinnukkaita
Myös hoivakodin sisäpuolelle kajahti Soinnukkaiden musisointi kuuluvasti. Tästä asukkaamme tykkäävät ja tätä toivomme lisää. :) Musiikkiesitykset ja yhteislaulut ovat yleensäkin yksiä suosituimmista virikkeistämme.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.