Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

heinäkuu

2022

Musiikkia, mansikoita ja ulkoilua

Tuoreet mansikat kuuluvat tunnetusti kesään, sen tietävät myös kaikki asukkaamme täällä hoivakoti Teppolassa.
ulkona

Kulunut viikko on ollut jälleen touhua ja erinäistä tekemistä täynnä. Alkuviikosta asukkaamme saivat maistella makeita kesämansikoita, kun niitä kaupasta haettiin naposteltavaksi. Tuoreet mansikat lienevät nostaneen monellekin asukkaalle mieleen kesäisiä muistoja, kun mansikoita saattoi noukkia omasta maasta. Voi noita arjen makeita iloja. :)

Ulkoilua olemme saaneet harrastaa, sillä kelit ovat suosineet. Kävivätpä innokkaimmat lähikaupassa jäätelöostoksillakin muuan päivänä. Lisäksi perinteiset reissut kukkien keruuseen ovat toteutuneet. Hymyssä suin ovat naiset poimineet luonnonkukkia hoivakotia koristamaan.

Viikkomme huipentui perjantaina, kun saimme iloksemme musiikkiyhtye Soinnukkaat vierailulle. Vierailu toteutettiin turvallisesti hoivakodin sisäpihalla terassilla. Osa asukkaista oli ulkona, useimmat olivat kuitenkin sisällä kuuntelemassa ja laulamassa mukana. Kun ovia ja ikkunoita aukoo terassin kolmelta eri puolelta, kajahtaa terassilla esitetty musiikki mukavasti myös sisätiloihin hoivakodin puolelle. Monenlaisia kesäsäveliä tapailimme, mm.Kotimaani onpi Suomi, Onnellinen August, Isoisän olkihattu ja Sokeripala kuuluivat listalle. Useimmat laulut olivatkin tuttuja, monet osasivat niitä ulkomuististakin. Innokkaimmat laulajat tällä erää taisivat olla Siiri, Reijo ja Pentti. Pentti tuumasikin, että "kansakoulussa sitä paljon laulettiin sitä minä kesällä keinussa kerran", kun tutun "Keinussa kesällä kerran" sävelet kajahtivat ilmoille. Kiitos taitaville musikanteille meiltä kaikilta.

Haluamme vielä mainita, että meillä on täällä Teppolassa ollut tälle kesälle mainio porukka kesätyöntekijöitä talossa. Nuorista, hoiva-alalle opiskelevista tulevista ammattilaisista on iso ilo ja apu arkeen niin asukkaille kuin hoitajille. Mm.ulkoilu, lehtien luku ja muu seurustelu asukkaidemme kanssa on kesäyöntekijöille mieluista puuhaa. Monet asukkaamme nauttivat nuorista, ympärillä hyörivistä kasvoista.

Näillä jatketaan taas tulevaan viikkoon.

kukkia
Kauniita väriyhdistelmiä kukista.
Soinnukkaat
Soinnukkaat innoittivat laulamaan!
soinnukkaita
Myös hoivakodin sisäpuolelle kajahti Soinnukkaiden musisointi kuuluvasti. Tästä asukkaamme tykkäävät ja tätä toivomme lisää. :) Musiikkiesitykset ja yhteislaulut ovat yleensäkin yksiä suosituimmista virikkeistämme.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.