Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

13

helmikuu

2023

Myös sinut on kutsuttu Esperin ”On ilo kohdata sinut” -valokuvanäyttelyyn

Helsingin Rautatieasemalla tammikuussa avautunut koskettava valokuvanäyttely on seuraavaksi esillä Oulussa Kauppakeskus Valkeassa 17. - 24.2. ja tämä jälkeen lähihoitajia kouluttavassa OSAOssa 17.3.2023 saakka.
On ilo kohdata sinut

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Kuvissa Esperin 18 hoitajaa kertoo 18 omanlaistansa arjen tarinaa hoitotyön iloista ja suruista. 

Hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Sosiaali- ja terveysalalle on tarve löytää 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakeutuvien määrä on kuitenkin uhkaavasti vähentynyt. Työ on tärkeää, ja se koskettaa läheisesti lukuisten ihmisten päivittäistä elämää. Näyttelyn tavoitteena on nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta, kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus.

Helsingissä näyttely sai upean vastaanoton. Ala ja suuri yleisö ovat selkeästi kaivanneet uutta sävyä sotealan alati jatkuvaan negatiiviseen keskusteluun. Yhteishaku ammatillisiin oppilaitoksiin on käynnissä samaan aikaan kun näyttelymme on esillä OSAO:n ja OAMK:n kampuksella​. Toivomme näyttelymme koskettavien tarinoiden lisäävän motivaatiota hakeutua alalle. Lue lisää näyttelystä täältä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.