Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

kesäkuu

2022

Nuoret vanhustyössä

Tänä kesänä Teppolassa on useita nuoria naisia hoitajina ja osa tutustuu vanhustyöhön kesäsetelin turvin kahden viikon työjaksoissa. Nuoret tuovat raikasta tuulahdusta työyhteisöömme ja kotiimme. Teppolan työyhteisön rikkaus ja voimavara on se, että tiimissä on sekä vankkaa kokemusta ja osaamista että uutta nuorta tietoa. Nuoret opettelevat vanhustyötä yhdessä konkareiden kanssa. 
Kesätytöt

Hoitotyössä on lähihoitajaopiskelijoita, joilla on noin puolet lähihoitajan tutkinnosta suoritettu. Kesäsijaisina meillä on lähihoitajaopiskelijat Henna, Henna-Mari, Anniina, Maisa, Melina, sairaanhoitajaopiskelija Marjukka ja juuri uunituore lähihoitaja Jasmin. Heinäkuussa aloittaa kesätyöt tuore ylioppilas ja lähihoitaja Ulla. Kesäsetelinuoria on meillä kesän aikana kymmenen kahden viikon jaksoissa. Osa näistä nuorista on syksyllä aloittanut lähihoitajaopinnot. Lue alta Hennan ajatuksia vanhustyöstä: 

Kälkäjän Hennan (17-v) ajatuksia vanhustyöstä

Alli lukee kuvakirjaa
”Parasta työssä on asiakkaat ja kohtaamiset erilaisten ja eri taustoista tulevien vanhusten kanssa. Erilaiset elämäntarinat koskettavat. On mukava kuunnella ja oppia vanhempien ja viisaampien ihmisten elämistä. Työpäivän aikana saa lähes poikkeuksetta aina nauraa. Iloa tuo myös se, että saa auttaa apua tarvitsevia, kokee olevansa tärkeä.

Keskustelu vanhustyöstä pyörii liikaa negatiivisten asioiden ympärillä. Tietysti oikeisiin ongelmiin pitää saada ratkaisuja, mutta pitää muistaa, että suurilta osin työ on mukavaa eikä pelkästään ongelmia. Liian negatiivinen puhe voi pitää mahdolliset uudet työntekijät pois alalta.
Olen esimerkiksi itse ollut joskus sitä mieltä etten ikinä voisi tehdä vanhustyötä, koska olin saanut siitä työnä niin negatiivisen kuvan. Olin kuullut liikaa aggressiivisista asukkaista ja jatkuvasta kiireestä. En siitä, että työpäivän aikana voi saada kiitosta niin työkavereilta kuin asukkailtakin tai siitä että työn lomassa oppii paljon uutta elämästä.

Onneksi lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi ja uskalsin hypätä tuntemattomaan. Vanhustyö on tosi antoisaa!
Alaa on varmasti tärkeä kehittää tulevaisuutta ajatellen, kun väestö ikääntyy. On tärkeää, että vanhukset saavat hyvää hoitoa mutta myös, että on hyvinvoivia ja ammattitaitoisia hoitajia heitä hoitamassa, nyt ja tulevaisuudessa! ”
Hoivakoti Teppolassa iloitaan näistä nuorista. Heillä on oikea asenne. Ja he ovat sisäistäneet työssään Esperin keskeisen arvon: On ilo kohdat sinut! Hennan ajatuksiin yhtyy useampi nuori, joka on meillä Teppolassa töissä. Nämä nuoret luovat olemassaolollaan valoa vanhustyön tulevaisuuteen.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.