Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

10

kesäkuu

2021

Omaisten ilta

Keskiviikkona meillä oli omaisten ilta helteisessä kelissä. Omaisia oli saapunut paikalle reilu 25 henkilöä. Yksikönjohtaja Päivi kertoi viimeisimpiä kuulumisia Teppolasta ja kävi läpi alkuvuodesta tehdyn omaistyytyväisyyskyselyn tulokset. Vastauksia tuli 15 ja jatkossa toivomme, että useampi omainen vastaa kyselyyn, jotta voimme kehittää toimintaamme niiden pohjalta. Tulosten mukaan henkilökunnan ystävällisyyteen, ammattitaitoon ja talon ilmapiiriin oltiin hyvinkin tyytyväisiä.
Kävimme läpi myös Esperin strategian, jonka visioina on Suomen onnellisimmat asukkaat. Kysyimme omaisilta mikä heidät tekisi onnelliseksi hoivakoti Teppolassa ja totesimme yhdessä, että tähän tarvitaan ammattitaitoisia hoitajia ja arjessa läsnäolevia omaisia. Kolmen koon periaate: kuuntele, kosketa ja kannusta toimii ohjenuoranamme. Kerroimme myös meneillään olevista organisaation kehittämishankkeista, jotka ovat validaatio- ja saattohoitokoulutus.
omaisten ilta

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.