Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

10

kesäkuu

2021

Omaisten ilta

Keskiviikkona meillä oli omaisten ilta helteisessä kelissä. Omaisia oli saapunut paikalle reilu 25 henkilöä. Yksikönjohtaja Päivi kertoi viimeisimpiä kuulumisia Teppolasta ja kävi läpi alkuvuodesta tehdyn omaistyytyväisyyskyselyn tulokset. Vastauksia tuli 15 ja jatkossa toivomme, että useampi omainen vastaa kyselyyn, jotta voimme kehittää toimintaamme niiden pohjalta. Tulosten mukaan henkilökunnan ystävällisyyteen, ammattitaitoon ja talon ilmapiiriin oltiin hyvinkin tyytyväisiä.
Kävimme läpi myös Esperin strategian, jonka visioina on Suomen onnellisimmat asukkaat. Kysyimme omaisilta mikä heidät tekisi onnelliseksi hoivakoti Teppolassa ja totesimme yhdessä, että tähän tarvitaan ammattitaitoisia hoitajia ja arjessa läsnäolevia omaisia. Kolmen koon periaate: kuuntele, kosketa ja kannusta toimii ohjenuoranamme. Kerroimme myös meneillään olevista organisaation kehittämishankkeista, jotka ovat validaatio- ja saattohoitokoulutus.
omaisten ilta

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.