Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

21

joulukuu

2022

Palasia joulukuulta

Joulukuu on ollut kaiken kaikkiaan aktiivista tekemisen aikaa hoivakoti Teppolassa.
kansi

Tiistaina vietimme hoivakoti Teppolan omaa joulujuhlaa asukkaidemme iloksi. Odotetut tiernapojat kävivät tuolloin ilahduttamassa asukkaitamme.

Tänään, Keskiviikkona mietiskelimme ja muistelimme joulukalenterin avulla Tuomaan päivää. "Hyvä Tuomas Joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi". Ajatukset olivat myös talvipäivänseisauksessa. Nyt lähdemme hiiren askelilla taas kohti valoisaa aikaa, mutta vietetäänhän nyt kuitenkin Joulu ensin "alta pois". :)

tiernat
Tiernapojat olivat joulujuhlan odotetuin osuus. Oulussa kun ollaan, niin tiernapojat ovat useimmille asukkaillemme lähellä sydäntä. Muistelipa Reijo esiintyneensä itsekin tiernapoikana lapsuudessaan, tarkalleen ottaen murjaanien kuninkaana. Jälleen kiitämme taitavia esiintyjiämme, Murron kuninkaita. Ilo oli, kun kävitte meitä piristämässä.

Yksikkömme esihenkilö Päivi toivotti kaikki tervetulleeksi joulujuhlaan ja luki ääneen joulutonttu runon.
tiernoja katsomassa
Kuusen takaa oli mukava kurkata tiernapoikia. Hyviä ilmeitä nähtiin asukkaiden kasvoilla, kun he innostuivat ja ihastelivat tiernapoikien esitystä. :)
Pertti
Joulukuussa on väkerrelty paljon erilaisten joulukoristeiden kimpussa. Tässä asiassa asukkaat ovat olleet apuna aina niin paljon, kuin vain mahdollista. Kuntouttava työote kunniaan. Oheinen kuva eräältä illalla, kun Pertti innostui hoitajan avuksi koristelemaan ruokasalin seiniä kauniilla joulukorteilla.
Olemme saaneet myös huomata, että Teppolan seiniä ja "nurkkia" koristaa ennätysmäärä erilaisia koristeita ja jouluvaloja. Niitä on pitkin kuukautta aseteltu paikoilleen.
Päivittäinen joulukalenteri on tuonut mukavaa pientä puuhaa ja sisältöä arkeemme Teppolassa. Milloin on luettu runoja, milloin tehty jokin pieni askartelu kalenterin ohjeiden mukaan. Asukkaat ovat innostuneet kalentereista paljon.
kalenteri
tuolijumppaa
Alkuviikosta fysioterapeutti kävi pitämässä asukkaillemme suositun jumppahetken. Jumpan aikana olimme jouluisissa tunnelmissa mm.kuusen hakureissulla.
E ja A
Viime viikolla Oulun seudulla oli napakka pakkanen. Kuluneella viikolla olemme kuitenkin päässeet jälleen nauttimaan ulkoilmasta. Kuvassa onnellinen pariskunta yhteisellä ulkoiluretkellä.
Päivi tonttu
Yksikönjohtaja-tonttu töissään. Vielä jaksaa hymyillä kuten muutkin talon tontut.

Joulukuu on ollut Teppolassa oikea hyvänmielen kuukausi; olemme kuin laskeutuneet pikkuhiljaa joulua kohti. Joulumusiikki on soinut, jouluiset tekemiset ovat siivittäneet päiviä. Tunnelma on ollut hyvä, se on välittynyt myös yksikönpäällikölle.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.