Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

12

elokuu

2021

Pelailua ja punaviinimarjoja

Pihalla oleviin pensaisiin on tullut runsaasti punaviinimarjoja tänä kesänä. Olemme asukkaiden kanssa niitä käyneet poimimassa. Hyvin on maistunut marja aamupuuron päällä ja välipalojen lisänä.
Punaherukka
Kauko poimimassa
Kauko poimi ja perkasi pullollaan C-vitamiinia olevat marjat parempiin suihin.
Peli
Virkistelimme muistejamme Suomi tietopeliä pelaamalla. Hoitaja ja asukas kyselivät vuoroin kysymyksiä koko porukalta. ”Mikä on Suomen ainoa luonnonvarainen kissaeläin?” Eilalta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä: ”Ilves!”
Pelihetki
Kukka omaiselta
Ylkä ilahdutti taas hoitajia tuomalla kukkia, kiitokset !

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.