Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

8

syyskuu

2021

Positiivisuusviikon puuhailuja

Positiivisuusviikkoa on vietetty vuodesta 1991 lähtien. Niin myös tällä viikolla meillä täällä Teppolassa. Myönteistä palautetta ja iloista mieltä on aina hyvä tuoda esille, varsinkin positiivisuusviikolla. Olemme rohkaisseet asukkaitamme pohtimaan kiitollisuuden aiheita elämästään. Koti, perhe ja terveys tulivat monien suusta. "No koko elämä, kaikki tässä", sanoi Eila lopuksi.
Hilkka soittaa
Hilkka soitto-oppilaana
Hilkkaa kiinnostaa laulamisen lisäksi pianon soitto. Hän halusi, että hoitaja opettaa pianon soittoa hänellekin. Tuttu Ukko Nooa-laulu onnistuikin vanhasta muistista.
Siiri ja Heikki
"Eikö me voitais vielä yks laulu laulaa jos sinä soittaisit?" pyysi Siiri kauniisti hoitajalta. Kotini- laulu kajahti komeasti Heikin ja Siirin suusta. Laulun päätyttyä Siiri nousi ja kapsahti Heikin kaulaan: "Kyllä oli ilo laulaa sinun kanssa yhdessä, kiitos tästä !"

Kyllä musiikki yhdistää ja tuo hyvää mieltä.
Laulua ja loikoilua
Tiistaina laulelimme pianon säestyksellä tuttuja lauluja. Monet laulavat kuuluvalla äänellä, toiset tapailee sanoja huulillaan vaikka ääntä ei enää tule ja osa loikoilee lauluja kuunnellen.
Peliporukka
Pallopeleistä ei voi olla innostumatta. Ilmapallolla pelaaminen pitää pelitempoa sopivan verkkaisena iäkkäämmän porukankin peleihin.
On mukava nähdä, miten hoitajat ja asukkaat innostuvat yhdessä.
Pelipojat
Pojilla oli pelit pyöreän pöydän äärellä. Koskaan ei ole liian vanha pelaamaan!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.