Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

8

syyskuu

2021

Positiivisuusviikon puuhailuja

Positiivisuusviikkoa on vietetty vuodesta 1991 lähtien. Niin myös tällä viikolla meillä täällä Teppolassa. Myönteistä palautetta ja iloista mieltä on aina hyvä tuoda esille, varsinkin positiivisuusviikolla. Olemme rohkaisseet asukkaitamme pohtimaan kiitollisuuden aiheita elämästään. Koti, perhe ja terveys tulivat monien suusta. "No koko elämä, kaikki tässä", sanoi Eila lopuksi.
Hilkka soittaa
Hilkka soitto-oppilaana
Hilkkaa kiinnostaa laulamisen lisäksi pianon soitto. Hän halusi, että hoitaja opettaa pianon soittoa hänellekin. Tuttu Ukko Nooa-laulu onnistuikin vanhasta muistista.
Siiri ja Heikki
"Eikö me voitais vielä yks laulu laulaa jos sinä soittaisit?" pyysi Siiri kauniisti hoitajalta. Kotini- laulu kajahti komeasti Heikin ja Siirin suusta. Laulun päätyttyä Siiri nousi ja kapsahti Heikin kaulaan: "Kyllä oli ilo laulaa sinun kanssa yhdessä, kiitos tästä !"

Kyllä musiikki yhdistää ja tuo hyvää mieltä.
Laulua ja loikoilua
Tiistaina laulelimme pianon säestyksellä tuttuja lauluja. Monet laulavat kuuluvalla äänellä, toiset tapailee sanoja huulillaan vaikka ääntä ei enää tule ja osa loikoilee lauluja kuunnellen.
Peliporukka
Pallopeleistä ei voi olla innostumatta. Ilmapallolla pelaaminen pitää pelitempoa sopivan verkkaisena iäkkäämmän porukankin peleihin.
On mukava nähdä, miten hoitajat ja asukkaat innostuvat yhdessä.
Pelipojat
Pojilla oli pelit pyöreän pöydän äärellä. Koskaan ei ole liian vanha pelaamaan!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.