Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

30

toukokuu

2022

Potnapekka ajelulla

"Pikajuna Meksikon, halki kiitää, yö jo on..." _kuten laulussa lauletaan. Meille tulikin oven eteen tutumpi Potnapekka, joka yleensä ajelee kesäisin kaupungin seudulla. Nyt siis pääsimme kyytiin hoivakodimme oven edestä. Asukkaistamme, omaisista sekä hoitajista ja esimiehestämme oli Potnapekka lastattu. Ajelimme Oulunsalon museon ja kirkon kautta kohti Pitkäknagasta ja Lentoaseman kautta takaisin kotiimme. Siellä oli matkanvarrella asukkaillemme tuttuja paikkoja ilahduttaen.
Potnapekka
Hilkka ja Merja
Hilkka nautti kyydistä hoitaja Merjan kainalossa. Juttua ja katseltavaa riitti matkanvarrella.
Matkalla
Meinasi ihan ruveta jännittämään, kun saavuimme Lentoasemalle. Saimme katsoa, kun lentokone oli juuri laskeutunut Oulunsaloon.
Toisessa vaunussa
Ailia jännitti, mutta Marjukka hoitaja piti hyvää huolta.
Leena
Leena ihasteli puita ja kertoi, mikä puu mikäkin on. Pyörätiellä liikkuneet lapsetkin saivat ihastusta kerrakseen.
Potnapekan kuski
Kuskimme oli seurannut edellisen illan Leijonien jääkiekkopeliä ja oli edelleen fiiliksissä. Matkan varrella hän kertoi Oulunsalon nähtävyyksistä ja loi turvallisen kyydin.
Kaarina
Palattuamme Kaarina ei olisi malttanut tulla Potnapekan kyydistä pois, vaan olisi kuskin kanssa halunnut lähteä Rhodokselle.
Saavuimme onnellisina ja hyvillämielin Vehnäkujan rollaparkkiin, eli takaisin kotiin Teppolaan.
Rollaparkki

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.