Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

30

toukokuu

2022

Potnapekka ajelulla

"Pikajuna Meksikon, halki kiitää, yö jo on..." _kuten laulussa lauletaan. Meille tulikin oven eteen tutumpi Potnapekka, joka yleensä ajelee kesäisin kaupungin seudulla. Nyt siis pääsimme kyytiin hoivakodimme oven edestä. Asukkaistamme, omaisista sekä hoitajista ja esimiehestämme oli Potnapekka lastattu. Ajelimme Oulunsalon museon ja kirkon kautta kohti Pitkäknagasta ja Lentoaseman kautta takaisin kotiimme. Siellä oli matkanvarrella asukkaillemme tuttuja paikkoja ilahduttaen.
Potnapekka
Hilkka ja Merja
Hilkka nautti kyydistä hoitaja Merjan kainalossa. Juttua ja katseltavaa riitti matkanvarrella.
Matkalla
Meinasi ihan ruveta jännittämään, kun saavuimme Lentoasemalle. Saimme katsoa, kun lentokone oli juuri laskeutunut Oulunsaloon.
Toisessa vaunussa
Ailia jännitti, mutta Marjukka hoitaja piti hyvää huolta.
Leena
Leena ihasteli puita ja kertoi, mikä puu mikäkin on. Pyörätiellä liikkuneet lapsetkin saivat ihastusta kerrakseen.
Potnapekan kuski
Kuskimme oli seurannut edellisen illan Leijonien jääkiekkopeliä ja oli edelleen fiiliksissä. Matkan varrella hän kertoi Oulunsalon nähtävyyksistä ja loi turvallisen kyydin.
Kaarina
Palattuamme Kaarina ei olisi malttanut tulla Potnapekan kyydistä pois, vaan olisi kuskin kanssa halunnut lähteä Rhodokselle.
Saavuimme onnellisina ja hyvillämielin Vehnäkujan rollaparkkiin, eli takaisin kotiin Teppolaan.
Rollaparkki

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.