Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

1

joulukuu

2022

Ranttalia menoa hoivakoti Teppolassa

Nyt on meno mennyt aivan ranttaliksi meillä täällä hoivakoti Teppolassa...
joulupöytä

...nimittäin saimme alkuviikosta vieraaksemme ihanan tanhuryhmä Ranttalin. Ranttali on Oululainen eläkeläisten tanhuryhmä, jotka harrastavat tanhutanssia omaksi ja myös toisten iloksi. Useita kertoja he ovat käyneet tanssi- ja musiikkiesityksiä pitämässä juurikin eri hoivakodeissa Oulun seudulla. Ranttali oli pirteä, kymmenen hengen porukka; kahdeksan tanssijaa, kaksi soittajaa. Musiikki ja tanssi tempaisivat asukkaamme täysin matkaansa. Kiitos Ihana Ranttali! <3

Myös jouluvalmistelut ovat jo pitkällä. Viime viikonloppuna ahkerat työntekijät olivat koristelleet joulukuuset jokaiselle osastolle. Myös muita joulukoristuksia on laitettu seinille kaikkien iloksi. Kirsikkana kakun päällä, on jokaiselle osastolle väkerrelty hieno joulukalenteri. 

Eila
Mitähän joulukalenterista paljastuu? Kalenteri on toteutettu siten, että jokaiselle päivälle on varattu jokin pieni tekeminen tai värssy; jouluruno, joulutarina, tonttujumppa tai vaikkapa jouluinen ristikko voi yllättää asukkaat. Saattaapa kalenterista hieman suun makiaakin tulla. :) Ensimmäisestä luukusta paljastui runo.
Idea joulukalenterista innosti monia asukkaita. Kuvassa Siiri ihailee kaunista lyhtyä. Hilkka kiinnitti huomion lyhdyn kirjoitukseen ja keksi siitä heti huumoria kysyen hoitajalta, että "ossaatko sinä kieliä? Enklantia?".
Joulukalenterin idea on, että jokainen "luukku" on lyhdyn sisällä. Joulukalentereita varten on tehty myös pienet "joulupöydät", joissa on koristuksena tonttukuvia, jouluaiheista kaitaliinaa ja led-kynttilöitä. Kynttilöitä on aikomus hyödyntää adventtipäivinä.
Siiri
Tanhuryhmä
Pirteä tanhuryhmä Ranttali. Esityksen jälkeen on lupa hymyillä. :)
tanhuamista
Tanhuryhmä vauhti päällä. Musiikista vastasivat Oululainen duo Erkki ja Hannu. Soittimina heillä toimivat haitari ja viulu. Soitanta oli kaunista ja asukkaat innostuivat kovasti. Tanhuryhmä esitti useamman paritanssin, mutta sen lisäksi tanhyryhmän johdolla asukkaat pääsivät tanssiin mukaan, kun oli aika tanhuta istumatanssi. Esitykseen mahtui myös laulantaa mukaan, asukkaat saivat myös osallistua.
Soittoniekat Erkki ja Hannu kyselivät esityksen aikana, että mikäs se on Oululainen perinneruoka? Pentti ja Reijo tiesivät heti sanoa, että rössypottuhan se on. Sitten olikin aika kuunnella aiheesta hauska laulu. Asukkaat innostuivat kovasti tanhuryhmän esityksestä. Monet taputtivat tahtia hymyssä suin, koittipa joku ojennella käsiäänkin tanhuryhmän suuntaan tanssiin mukaan lähteäkseen.
sanat
pentti ja krista
Aamut alkaa halauksella. Hoitaja oli niin hymyssä suin Penttiä vastassa heti aamusta, että Pentti halusi antaa hoitajalle halauksen. :) Ihanaa kun arjessa on iloa, hymyä ja huumoria.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.