Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

1

lokakuu

2022

Retki syysmarkkinoille

Viime viikkoinen muistiviikko huipentui mukavaan retkipäivään, kun kävimme isommalla porukalla paikallisilla syysmarkkinoilla elämää ja syksysäätä ihastelemassa.
Bertta ja Rauni

Mikäs sen mukavampaa, kuin poiketa syksyisille markkinoille kauniin sään turvin. Mukana menossa hoivakoti Teppolan puolesta oli toistakymmentä asukasta saattajineen. Muutamien asukkaiden matkaan lähtivät heidän omaisensa. Se piristi asukkaita paljon.

Markkinoilla oli monenlaista nähtävää ja tutkittavaa. Jo itsessään markkinoiden tunnelma oli innostava ja mukaansa tempaava. Huomasimme myös, että asukkaamme ikään kuin "heräsivät" ja alkoivat tehdä huomioita ympäristöstä. Tarkasti he huomioivat mitä myydään missäkin. Myös hieman hiljaisemmat asukkaat innostuivat ja kyselivät toisilta asukkailta, että "mitäs sitä on markkinoilta ostettu?". Monet asukkaat tekivätkin pieniä ostoksia; villasukkia, hunajaa, munkkia, rinkeleitä ja piimälimppua. Anni osti tuoreita munkkeja, jotta voisi kotosalla Teppolassa kahvin kanssa munkkia maistella. Noh, munkit olivatkin niin herkullisia, että Anni päättä avata munkkipussin jo kotimatkalla. Mikäs sen mukavampaa, kuin "körötellä" pyörätuolin kyydissä ja rauhassa makeaa munkkia mutustella. :)

koko sakki
Markkinoille lähtiessä kokoonnuimme Teppolan etupihalle porukalla. Tunnelma oli iloinen ja odottava. Aivan kaikki eivät kyseiseen kuvaan edes mahtuneet.
Kylänraitti kylpi ihanassa auringonpaisteessa, kun reissuun lähdettiin. Matkan varrella oli helppo jutella "päällimmäiset" niin asukkaiden kuin matkalla mukana olevien omaistenkin kanssa. Kuljimme rauhalliseen tahtiin auringosta nauttien.
kylillä
Sillalta vasemmalle ja kohti markkinoita. :)
silta
tavaroita tutkimassa
Monenlaista kiinnostavaa näkyi markkinoilla. Kuvassa porukka tutkimassa paikallisia puutöitä; tuoleja, koreja, soppakauhoja ynnä muita. Markkinoilla myytiin mm.villavaatteita, makeisia, hunajaa, erilaisia kastikkeita, vaatteita, marjoja, juureksia ja monenlaisia muita lähialueen tuotteita. Pääsivätpä muutamat asukkaat maistelemaan Sodankylän perukoilta tulleita nauriitakin.
Bertaa
Pieneen, suloiseen Bertta-koiraan törmäsimme ja tutustuimme markkinoilla. Erityisesti Kaarinnalle Bertta oli mieleen. Monet asukkaamme saivat rapsuttaa Bertan pehmeää turkkia.
Kaarina innostui Bertasta ja reissusta markkinoille erityisesti. Yhtenä hymynä hän loisti koko retken ajan, tehden näppäriä huomioita markkinoista, myyntikojuista ja ihmisistä ympärillään.
B ja Kaarina

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.