Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

1

lokakuu

2022

Retki syysmarkkinoille

Viime viikkoinen muistiviikko huipentui mukavaan retkipäivään, kun kävimme isommalla porukalla paikallisilla syysmarkkinoilla elämää ja syksysäätä ihastelemassa.
Bertta ja Rauni

Mikäs sen mukavampaa, kuin poiketa syksyisille markkinoille kauniin sään turvin. Mukana menossa hoivakoti Teppolan puolesta oli toistakymmentä asukasta saattajineen. Muutamien asukkaiden matkaan lähtivät heidän omaisensa. Se piristi asukkaita paljon.

Markkinoilla oli monenlaista nähtävää ja tutkittavaa. Jo itsessään markkinoiden tunnelma oli innostava ja mukaansa tempaava. Huomasimme myös, että asukkaamme ikään kuin "heräsivät" ja alkoivat tehdä huomioita ympäristöstä. Tarkasti he huomioivat mitä myydään missäkin. Myös hieman hiljaisemmat asukkaat innostuivat ja kyselivät toisilta asukkailta, että "mitäs sitä on markkinoilta ostettu?". Monet asukkaat tekivätkin pieniä ostoksia; villasukkia, hunajaa, munkkia, rinkeleitä ja piimälimppua. Anni osti tuoreita munkkeja, jotta voisi kotosalla Teppolassa kahvin kanssa munkkia maistella. Noh, munkit olivatkin niin herkullisia, että Anni päättä avata munkkipussin jo kotimatkalla. Mikäs sen mukavampaa, kuin "körötellä" pyörätuolin kyydissä ja rauhassa makeaa munkkia mutustella. :)

koko sakki
Markkinoille lähtiessä kokoonnuimme Teppolan etupihalle porukalla. Tunnelma oli iloinen ja odottava. Aivan kaikki eivät kyseiseen kuvaan edes mahtuneet.
Kylänraitti kylpi ihanassa auringonpaisteessa, kun reissuun lähdettiin. Matkan varrella oli helppo jutella "päällimmäiset" niin asukkaiden kuin matkalla mukana olevien omaistenkin kanssa. Kuljimme rauhalliseen tahtiin auringosta nauttien.
kylillä
Sillalta vasemmalle ja kohti markkinoita. :)
silta
tavaroita tutkimassa
Monenlaista kiinnostavaa näkyi markkinoilla. Kuvassa porukka tutkimassa paikallisia puutöitä; tuoleja, koreja, soppakauhoja ynnä muita. Markkinoilla myytiin mm.villavaatteita, makeisia, hunajaa, erilaisia kastikkeita, vaatteita, marjoja, juureksia ja monenlaisia muita lähialueen tuotteita. Pääsivätpä muutamat asukkaat maistelemaan Sodankylän perukoilta tulleita nauriitakin.
Bertaa
Pieneen, suloiseen Bertta-koiraan törmäsimme ja tutustuimme markkinoilla. Erityisesti Kaarinnalle Bertta oli mieleen. Monet asukkaamme saivat rapsuttaa Bertan pehmeää turkkia.
Kaarina innostui Bertasta ja reissusta markkinoille erityisesti. Yhtenä hymynä hän loisti koko retken ajan, tehden näppäriä huomioita markkinoista, myyntikojuista ja ihmisistä ympärillään.
B ja Kaarina

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Linnan juhlat
7.12.2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.