Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

30

syyskuu

2021

Sadonkorjuuta

Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin juurekset ja peruna viedään kellariin ja marjat pakastetaan tai säilötään hillona. Tänään meillä tehtiin asukkaiden kanssa "huuppaa" eli puolukkasurvosta. Puolukat poimitaan, puhdistetaan, lisätään sokeria ja survotaan. Arja hoitaja oli kerännyt puolukat miehensä kanssa ja emännät saivat puhdistaa ja survoa ne. Tuttua puuhaa. Arja lupaa, että asukkaat saavat survoksen syötäväkseen Ainon kysyessä kenelle nämä puolukat menee. Aino oli jo aamupuuron päällä syönyt tuoreita puolukoita. "Kiitos poimijoille!" rouvat kiittelivät Arjaa yhteistuumin.
Valmistetaan puolukkasosetta
Seija tekee survosta
Seija ryhtyi tottunein käsin puolukkasurvoksen tekemiseen. Hän on vuosikymmenet tykännyt kerätä puolukoita ja puolukkasurvosta on aina pitänyt olla kotona varalla.
Oulunsalon vaahtera
Oulunsalon S-marketin edessä oleva vaahtera syysasussaan ilahduttaa ohikulkijoita vuosi vuoden jälkeen. Sitä on kiva käydä asukkaiden kanssa ihastelemassa.
Muistellaan
Tuulikki ja Siiri yhdessä Tiia - hoitajan kanssa keskustelevat muistelukorttien avulla.
lukupiiri
Marja - hoitaja lukee Hölmöläisten tarinoita.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Ennustaja
2.1.2023

Uuden vuoden taikoja ja ennustuksia

Uusi vuosi on perinteisesti ennustusten ja lupausten aikaa. Saimmekin yllättäen vieraaksi ennustajaeukko Armiidan uuden vuoden vastaanottajaisiin. Tunnelma oli tiivis ja jännittynyt. Halukkaat saivat osallistua ennustukseen nostamalla kortin, josta Armiida ennusti heille tulevaa vuotta 2023. Armiidalla on selvännäkijän lahja, sillä hän tiesi kaikista asukkaista jotain mm. harrastuksista ja mieluisista arkipuuhista. Kristalllipallo kertoi, että talossa juhlittiin 90 - vuotissyntymäpäiviä. "Tämähän on jännittävää" supisi Aino vieressä istuvalle Pentille.