Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

7

joulukuu

2022

Suomi 105v.

Itsenäisyyspäivänä suuri, mutta hiljainen kunnioitus omaa kotimaatamme ja sotiemme veteraaneja kohtaan oli läsnä
Linnan juhlat

Itsenäisen Suomen merkitys on asukkaillemme suuri. Juhlistimme päivää hyvän ruuan, musiikin ja muisteluhetkien parissa. Illalla oli hyvä istuutua rauhassa tv:n äärelle linnan juhlia katsomaan. Muutamat asukkaat halusivat valvoa hieman tavallista myöhempään linnan juhlia katsellen. Siihen tehtiin mahdollisuus. Glögiä ja pipareita oli tarjolla päivän mittaa.

Eräs iäkäs asukkaamme kertoi kyyneliin herkistyen tuntemuksiaan Itsenäisyydestä; "Se on niin suuri armo ja valtava asia, että jokaisen se pitäisi muistaa ja olla siitä kiitollinen". Tässäpä jokaiselle meille ajatusta. Lisäksi asukas muisteli myös veljeään, joka menehtyi sodassa. 

 

 

 

kalenteri
Itsenäisyyspäivänä joulukalenteri paljasti "tietoiskun" Itsenäisyyspäivästä. Tietoiskua luettiin porukalla aamupäivästä. Lisäksi kalenterissa oli vinkkejä Itsenäisyys aiheisiin musiikkikappaleisiin, joita lopuksi porukalla kuuntelimme.
jumppahetki
Taisipa olla tonttu laittanut joulukalenteriin tonttujumppaohjeet alkuviikosta. Yläkerran rouvat innostuivat innolla jumppaamaan. Kuvassa Sirkka ja hoitaja Johanna "marssimassa".
Rauni
Rauni "hipisteli" sylissään vanhaa tonttua, jonka on aikoinaan itse tehnyt. Omainen toi tontun Raunin iloksi joulutunnelmaa luomaan.
runo
Siinäpä hieman ajatuksia ja pohdittavaa päivään. :) Tämä runo löyty eräästä talomme joulukalenterista.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

iloiset ilmeet
3.2.2023

Kasvojumppaa

Alkuviikosta jumpattiin jälleen. Fysioterapeutti Hanna aloitti kasvojumpalla. Jokainen jumppaaja sai värikkään rinkulan, jonka takaa sai irvistellä tai väänneĺlä naamaansa tunnetilasta toiseen. Eihän sitä voinut nauramatta katsella ja ei tainnut pokat pitää jumppaajillakaan. Kun mielenkiinto oli herätelty, tehtiin rinkulan avulla kaikenlaisia liikkeitä ja venytyksiä, ajettiimpa välillä autoakin rinkulan taipuessa ralliratiksi. Kyllä oli iloisia ilmeitä jumppaajilla tuokion lopuksi.
Ennustaja
2.1.2023

Uuden vuoden taikoja ja ennustuksia

Uusi vuosi on perinteisesti ennustusten ja lupausten aikaa. Saimmekin yllättäen vieraaksi ennustajaeukko Armiidan uuden vuoden vastaanottajaisiin. Tunnelma oli tiivis ja jännittynyt. Halukkaat saivat osallistua ennustukseen nostamalla kortin, josta Armiida ennusti heille tulevaa vuotta 2023. Armiidalla on selvännäkijän lahja, sillä hän tiesi kaikista asukkaista jotain mm. harrastuksista ja mieluisista arkipuuhista. Kristalllipallo kertoi, että talossa juhlittiin 90 - vuotissyntymäpäiviä. "Tämähän on jännittävää" supisi Aino vieressä istuvalle Pentille.