Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

31

joulukuu

2021

Tanssiittiin kuin viimeistä päivää

Vuoden 2021 viimeisenä päivänä Teppolassa tanssittiin vanhat pölyt pois. Tunnelma oli iloinen tuttujen sävelten soljuessa ilmoille.
tanssit
Sinikka pitää puheen
Fysioterapeutti Sinikka piti uuden vuoden puheen, jossa kiitteli niin asukkaita kuin henkilökuntaa hyvästä yhteistyöstä kuluneen kahden kuukauden aikana. "Työyhteisö on toisia huomioiva ja auttava. Sana kiitos kuuluu usein hoitajien suusta ja se kiitollisuus tarttuu asukkaisiin." Sinikka kertoo, että hänet on otettu lämpimästi vastaan ja lämmin tunnelma välittyy koko Teppolan yhteisössä. Sinikan tavoitteena oli hoitajien kuntouttavan työotteen kartuttaminen arjen askareissa. Hänestä oli kiva huomata, että kuntoutus näkyy hyvin hoitotyössä ja pienillä vinkeillä hän on saanut tuotua lisää tietoa hoitajien työhön.
Rouvat penkillä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.