Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

31

joulukuu

2021

Tanssiittiin kuin viimeistä päivää

Vuoden 2021 viimeisenä päivänä Teppolassa tanssittiin vanhat pölyt pois. Tunnelma oli iloinen tuttujen sävelten soljuessa ilmoille.
tanssit
Sinikka pitää puheen
Fysioterapeutti Sinikka piti uuden vuoden puheen, jossa kiitteli niin asukkaita kuin henkilökuntaa hyvästä yhteistyöstä kuluneen kahden kuukauden aikana. "Työyhteisö on toisia huomioiva ja auttava. Sana kiitos kuuluu usein hoitajien suusta ja se kiitollisuus tarttuu asukkaisiin." Sinikka kertoo, että hänet on otettu lämpimästi vastaan ja lämmin tunnelma välittyy koko Teppolan yhteisössä. Sinikan tavoitteena oli hoitajien kuntouttavan työotteen kartuttaminen arjen askareissa. Hänestä oli kiva huomata, että kuntoutus näkyy hyvin hoitotyössä ja pienillä vinkeillä hän on saanut tuotua lisää tietoa hoitajien työhön.
Rouvat penkillä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.