Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

13

joulukuu

2022

Tarttuvaa tarinointia

Alkuviikko käynnistyi Teppolassa mukavasti huumorintajuisen ja eläväisen teatteriesityksen voimin.
Esiintyjä

Tuotanto TariNoita Annina Rokka kävi esiintymässä Teppolan asukkaiden iloksi. Esitys oli noin neljänkymmenen minuutin mittainen, hersyvän hauskalla huumorilla höystetty tosipohjainen teatteriesitys. Esityksestä iloitsivat niin asukkaat, kuin myös hoitajat. Esityksen ideana oli se, että Annina kertoi tarinaa Kalle pojasta, joka monien sattumuksien kautta kasvaa pienestä lehmiä paimentavasta pojasta aikuiseksi mieheksi. Teppolan asukkaat pääsivät esitykseen mukaan, kun Annina kyseli esityksen aikana milloin mitäkin; "kuka on ollut joskus paimenessa?", "tietääkö kukaan mitkä ovat variksenvarpaat?". Viittaamalla ja keskustelemalla asukkaat saivat kertoa omista kokemuksistaan ja osallistua ikäänkuin tarinaan.

esiintyjät
Kuvassa tuotanto TariNoita duo. Hauskaa tarinointia säesti kitara, jolla soittaja soitti monenlaisia vanhoja musiikkikappaleita. Mm.Sokeripala, Hummani hei ja Polkupyörällä mummolaan laulettiin myös yhteislauluna niin, että asukkaatkin saivat osallistua.
tanssi
Pertti oli hymyssä suin, kun hän pääsi mukaan esitykseen. Tässä kuvassa ollaan junalla matkustamassa.
"Onko kukaan koskaan pelannut myrriä?"

"Onko kukaan koskaan uittanut tukkeja?"

"Onko kukaan koskaan ollut paimenessa?"

Monenlaisia asioita esiintyjä Annina kyseli asukkailta tarinan kerronnan ja esityksen lomassa. Tässä kuvassa arvuutellaan ja muistellaan, että mitkäs ne ovat ennen vanhaan olleet ne variksenvarpaat? Tiedätkö sinä? Sanotaanko näin, että eivät ne ihan pelkkään lintuun liity.
variksenvarpaat
Vanhat laulut sykähdyttivät asukkaita. Monet lauloivat mukana, menipä laulanta myös hieman jalan alle. Oli mukava nähdä, kuinka useimmat asukkaat seurasivat esitystä tarkkaavaisena, havaintoja tehden.

Esityksen aikana Kalle pojan tarina tosiaan kulki paimenessa kulkevan pojan elämästä aikuisikään saakka. Tämän kaiken välissä tarinan Kalle poika oli tukkien uitossa, pelastipa mm.yhden yksinäisen evakkomummonkin juna-asemalta. Tarina päättyi Kallen mennessä tansseihin Koitelin koskille. Lopuksi Kalle löysi tansseista itselleen vaimon, jonka päätti viedä kotia ja vihille. Tähän iloiseen tarinan päätökseen Pentti tuumasi nauraen, että "niinpä tietenkin".
vanhaa sanaa
"On hiljainen onni auringonpaiste, heinäpouta ja hikinen olo, sadonkorjuu ja puimakoneen ahkera jatkuva ulina"

Lopuksi lauloimme vielä porukalla laulun "Hiljainen onni". Tämä ja laulu ja koko tarina Kallesta on tehty aivan oikeiden ihmisten kokemuksista, elämästä ja ajatuksista. Ne on vain nidottu yhteen ja kerrottu tarinan, esityksen ja laulun muodossa. Kiitos tästä ihanasta esityksestä, tuotanto TariNoita Annina Rokka. <3
sanat

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.