Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

kesäkuu

2023

Teppolan kesäjuhlat

Koska kesä on niin ihanaa ja merkityksellistä aikaa, päätettiin Teppolassa järjestää torstaina asukkaille aivan oma kesäjuhla.
Kansi

Lämpimän kelin suosiessa kokoonnuimme hoivakoti Teppolan takapihalle sankoin joukoin kesää juhlimaan. Juhlat käynnistyivät mukavasti yhteislauluilla ja vanhankansan arvoituksien arvuuttelulla. Lopuksi paikalle tuli Oulunsalon seurakunnan pastori Nanne-Sofia Tirkkonen perinteistä torstain hartaushetkeä pitämään. Hartauden hän oli suunnitellut varta vasten kesäiseksi, kiitos hänelle siitä. Juhlat päätettiin perinteisen suvivirren veisaamiseen. Sitten olikin aika kesäisen makoisille juhlakahvituksille. 

Kesäjuhla 2
Joka viikkoinen hartaushetki on monille asukkaillemme tärkeä ja mieluisa tapahtuma. Nanne-Sofia oli liittänyt kesäiseen hartauteensa ääneen luotettavaksi myös koskettavan Eino Leinon kesäisen runon.

"Oi katsokaa, mi lainehet,
niin kauniisti rantoja kaulaa!
Oi, kuunnelkaa, miten lintuset
niin kauniisti lehdossa laulaa!
Oi, ootteko nähneet illan kuun
ja kuullehet kuisketta metsän puun,
min ylitse valkeat hattarat
suvitaivaalla valetavat?

Tai ootteko koskaan te painaneet
pään kesäistä nurma vastaan,
kun heinäsirkat on helisseet
ja raikunut laulu rastaan?
Sinikellot tokko ne keinuivat,
lepinkäiset tokko ne leijuivat
ja tuoksuiko kukkaset tuhannet?
Sitä tuoksua unhoita en.

Ja ootteko mennehet milloinkaan
te aamulla järven rantaan,
kun aurinko noussut on aalloistaan
ja paistanut valkosantaan?
Vesi välkkyikö tyynenä heijastuin,
sumun keskeltä nousiko seijastuin
sadun saaret, niemet ne terheniset?
Sitä utua unhota en"
Synttärisankari
Syntymäpäiväsankari Kauko juhlisti tasavuosiaan kesäisissä tunnelmissa kesäjuhlien lomassa. Paikalla oli läheisiä, tarjolla oli herkkuja. Isommat juhlat ovat kuulemma vielä edessä päin. :) Asiaan kuuluvasti Kaukolle laulettiin onnittelulaulu isolla porukalla.
Aiemmin keväällä saimme kuukausittain järjestettävässä asukaspalaverissa toiveen, että asukkaamme toivovat alkaneelta kesältä jäätelöhetkiä. Siispä kesäjuhlia suunnitellessa tartuimme tähän toiveeseen, ja järjestimme asukkaille kesäiset jäätelökahvit juhlan kunniaksi. Kuvassa Kaarina herkuttelee vanhanajan fabriikki jäätelöllä, hyvää oli ja kaikille maistui. Tarjolla oli myös limsaa, niillä sopi kauniille kesälle skoolata.
Perjantaina pidimme asukaspalaverin, jossa katseita siirrettiin jo loppukesän puolelle. Ehkä sieltä poimimme taas arkeemme mukavaa tekemistä.
Jäätelöllä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.