Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

2

huhtikuu

2023

Teppolan loppuviikko oli väriä täynnä

"Virvon varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks, vitsa sulle, palkka mulle". Loppuviikko on ollut meillä täällä hoivakoti Teppolassa väriä täynnä, kun olemme askarrelleet ja väkerrelleet erilaisia pääsiäiskoristeita.
maalaus

Yläkerran asukkaat kunnostautuivat maalailemalla pirteän värikkäitä pääsiäismunia. Alakerrassa puolestaan taiteiltiin kasa kauniita virpomisoksia. Vielä muistui monelle mieleen vanha, perinteinen virvon varvon loru. 

Tarkkaa hommaa, mutta hienosti menee.
tarkkaa
Annikki
Vielä vanhat kädet taitaa, tuumailee Annikki. Kuvassa myös aiemmin istutetut ohraruohot, jotka nyt ovat kasvuun hurahtaneet.
Aino
Hoitaja asetteli virpomisoksia ja muita asiaan kuuluvia tarvikkeita pöydälle esille. Samalla hän jutteli toisen hoitajan kanssa siitä, että Aino pitäisi aivan ehdottomasti käydä pyytämässä mukaan "vitsoja" tekemään. Toinen hoitaja lähti hakemaan Ainoa paikalle, mutta siinä samassa Aino tulikin itse toisesta ovesta päiväsaliin kuin tilauksesta ja kysyi että "mitä hauskaa me tänään tehdään"? Molempia nauratti, kun hoitaja tuumasi Ainolle että taisit ajatukset kuulla kun tulit paikalle oikeaan aikaan. Aino nautiskeli askarteluhetkestä ja koristeli taitavasti oman oksansa täyteen kirkkaita kukkasia.
Irja
Irja on taiteellinen ihminen. Hänelle oli tarkkaa, että minkä värisiä koristeita minnekin laitetaan. Hoitaja auttoi kiinnittämään koristeet.
Pertti ei innostunut askarteluasioista, taisi kokea ne enemmän "hameväen" hommaksi. Vaan löytyihän sitä miehistäkin tekemistä, kun Pertti päätti alkaa suunnitella tulevia korjaustarpeita ja -ehdotuksia hoivakodille. Katsotaan vielä, että meneekö kaikki ehdotukset seulan läpi. Ainakin märkätilojen saumaukset pitää katsoa, taisipa olla myös kattopeltien tarkastuksen aika edessä. On se hyvä että meillä on täällä mies, joka tietää kuinka rakennuksesta huolta pidetään. ;)
Pertti

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.