Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

28

kesäkuu

2021

Teppolan oma Spa-osasto, luksusta arkeen!

Ideoimme pesutilojen yhteyteen Teppolan oman Spa-osaston, jonka otimme käyttöön juhannusviikolla. Halusimme tilan, jossa voimme hemmotella asukkaita. Käsi-, ja jalkakylvyt, hieronnat sekä kaunistelu, kuten hiusten laittaminen ja kynsien lakkaus käyvät kätevästi samassa tilassa. Spa-osastolle voi kätevästi pysähtyä saunasta tullessa laittautumaan, tai tulla ihan muuten vain rauhoittumaan ja rentoutumaan.
Spa
Naiset hemmottelussa.
Naiset hemmottelussa.
Ruokailu
Juhannuksena nautittiin aurinkoisista ilmoista, yhdessäolosta ja laulutuokioista. Keräilimme luonnonkukkia ja koivunoksia pöytiin koristeiksi ja nautimme maukkaita aterioita.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

kynttilä
7.11.2022

Pyhäinmiestenpäivän muistelua

Lauantaina 5.11. vietimme jälleen Pyhäinmiesten päivää eli Pyhäinpäivää, jolloin hautausmaat täyttyivät kynttilöistä ja muisteltiin poisnukkuneita läheisiä ja rakkaita. Viikon useampana päivänä kaikki halukkaat asukkaamme pääsivät Oulunsalon hautausmaalle sytyttämään kynttilän. Muistelimme myös lauantaina vuoden aikana kuolleita asukkaitamme. Muistopöydälle tehtiin edesmenneiden asukkaiden nimikyltit ja sytytettiin kynttilä. Hoitaja luki vuoden aikana kuolleiden asukkaiden nimet, laulettiin tuttuja hengellisiä lauluja sekä luettiin Paimenpsalmi.
Nallepäivä
1.11.2022

Kansainvälinen nallepäivä

Kansainvälistä nallepäivää vietettiin 27.10. Silloin myös Teppolassa vierailevat nalle- ja pehmoeläimet saattoivat esittäytyä talomme asukkaille. Nalle pieni nappisilmä toivotti hyvät huomenet heti aamutuimaan aamiaiselle saapuville vanhuksille. Kissa Kirnauskis ja Kalle kani puolestaan juttelivat mukavia ja innostuivat kertomaan vanhoja, suomalaisia eläinsatuja. Hymy oli herkässä ja useampi vanhus oli heti leikissä mukana pilke silmäkulmassa. Nallepäivän ajatuksena oli ilahduttaa vanhuksia ja tuoda hieman leikkimieltä pimeneviin päiviin niin vanhuksille kuin hoitajillekin.
Monilla talomme asukkaista on ollut kotieläimiä ja osalle vanhuksia esim. koira tai kissa on ollut hyvin rakas. Pehmoeläin voi toimia oikean eläimen korvikkeena. Pehmeää koiraa tai kissaa on kiva paijata ja silittää sekä sille voi jutella. Kyllä vanhuskin saa kokea mielihyvää pehmoeläimestä. Se voi muistuttaa lapsuuden tai aikuisuuden lemmikkiä ja varsinkin kun muisti on mennyt ja toimintakyky hiipunut, voi pehmoeläin tuoda turvaa ja iloa elämään.