Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

28

kesäkuu

2021

Teppolan oma Spa-osasto, luksusta arkeen!

Ideoimme pesutilojen yhteyteen Teppolan oman Spa-osaston, jonka otimme käyttöön juhannusviikolla. Halusimme tilan, jossa voimme hemmotella asukkaita. Käsi-, ja jalkakylvyt, hieronnat sekä kaunistelu, kuten hiusten laittaminen ja kynsien lakkaus käyvät kätevästi samassa tilassa. Spa-osastolle voi kätevästi pysähtyä saunasta tullessa laittautumaan, tai tulla ihan muuten vain rauhoittumaan ja rentoutumaan.
Spa
Naiset hemmottelussa.
Naiset hemmottelussa.
Ruokailu
Juhannuksena nautittiin aurinkoisista ilmoista, yhdessäolosta ja laulutuokioista. Keräilimme luonnonkukkia ja koivunoksia pöytiin koristeiksi ja nautimme maukkaita aterioita.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.