Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

20

tammikuu

2023

Toiveita alkaneelle vuodelle

Kun uusi vuosi on aluillaan, on ajankohtaista miettiä toiveita alkaneelle vuodelle.
Soinnukkaat

"Mitä toivot alkaneelta vuodelta?", kyseli hoitaja asukkailta hiljattain. Toiveet olivat hauskoja, huumorintajuisia ja oivaltavia. 

"Toivon että nuotiolle laitetaan tulet ja paistetaan siellä makkaraa"

"Kahvia ja pullaa"

"Haluamme yllätyksiä elämään, myös arvoituksia"

"Rauhaa ja turvaa"

"Musiikkia ja terveyttä"

"Toivon että pystyn liikkumaan itse tällä minun pyörätuolilla"

"Koiravieraat on kivoja"

"Pelejä"

"Me tahotaan tänne kerho"

"Töitä ja onnellisia päiviä" 

Yleisesti ottaen kaikki toivoivat pääasiassa arjen pysyvän tavanomaisena ja turvallisena. Myös ruokatoiveita on esitetty.

 

pelihetki
Pikku hiljaa toteutamme ja huomioimme asukkaidemme toiveita. Joka päivä on varattava aikaa viriketoiminnan pitämiselle. Yhteinen pelihetki opiskelijoiden kanssa sattuikin järjestymään perjantain kunniaksi. Monet asukkaistamme viihtyvät hyvin opiskelijoiden parissa. Opiskelijat eivät ole hoitotyön vahvuudessa mukana, joten he pystyvät irtaantumaan eri tavalla perushoitotyöstä ja antamaan asukkaille tavallista enemmän aikaa mm.virikkeitä järjestämällä. Hiljattain olemmekin saaneet taas joukon innostuvia ja osallistuvia, uusia hoivatyön opiskelijoita joukkoomme.
taulu
Joko kevättalvi kurkkii ikkunan takaa? Kyllä vain. Aletaanpa suunnitella kevättalvelle toiveiden mukaisesti makkaranpaistoa Teppolan takapihalle. :)

Takapihan pienet linnut ovat ilahduttaneet asukkaitamme viime aikoina. Juuri taisi yksi ulkoiluporukka lähteä linnuille ruokaa viemään. Sieltä se kevät tulee.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.