Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

1

kesäkuu

2022

Trupaduuri Teppolassa

Kesäkuun ensimmäisen päivän kunniaksi saimme vieraaksemme trupaduuri Markku Korpelan. Ikivihreät kappaleet tempaisivat mukaansa niin asukkaat kuin hoitajatkin. Uskaltautuipa muutama asukas tanssimaankin tuttujen sävelien tahdissa.
Trupaduuri
Pentillä musiikki meni jalan alle ja hän pyysi opiskelija Usvaa tanssimaan kanssaan. "Musiikki paranee vain loppua kohden", kehaisi Pentti trupaduurille.
Pentti haki tanssimaan
Sylvi ja Jaana
Sylvillä oli hymy herkässä. Hän nautti tilaisuudesta omahoitaja Jaanan kanssa.
Eeva sulki välillä silmänsä ja kuunteli hymyssäsuin. "Ihanaa" hän tuumasi hoitajalle.
Eeva
sairaanhoitaja ja Reijo
Valssin pyörteissä sairaanhoitaja Lea ja Reijo. "Perunajauhoja olisi tarvittu tanssilattialle, jotta meno olisi ollut sulavampaa" Reijon tuumasi. Yleisö oli sitä mieltä, että hienosti se valssi meni, vaikka lattia olikin nihkeä.
trupaduuri Markku
Trupaduuri Markku lauloi yleisölle tuttuja kappaleita menneiltä vuosikymmeniltä. "Kaunis ja pehmeä ääni" kehui Siiri kappaleiden välissä. Lopuksi lauloimme Suvivirren alkavan kesän kunniaksi.
Kiitos Markku ja tervetuloa uudelleenkin! toivoteltiin yleisön joukosta.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.