Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

26

marraskuu

2021

Validaatiokoulutusta hoitajille

Teppolan hoitajat ovat aloittaneet validaatiokoulutuksen. Kouluttajana toimii Paula Lonkila Suomen diakoniaopistosta. Koulutuskertoja on neljä, neljä tuntia kerrallansa. Ensimmäinen koulutuskerta on nyt takana.

Validaatio, TunteVa – toimintamalli on vuorovaikutusmenetelmä, joka tukee muistisairaan hoitoa vahvistamalla heidän identiteettiään ja omanarvontunnetta. Jokaisella ihmisellä on tarve tulla nähdyksi, kuulluksi ja huomioiduksi. Hoitotyössä on tärkeää muistaa pysähtyä vaikka vain pieni hetki. Pysähtyminen on tekemistä tärkeämpää.

Koulutuksen tavoite on kehittää hoitajien taitoja muistisairaan vanhuksen arvostavaan ja ymmärtävään kohtaamiseen. Koulutus antaa työntekijälle valmiuksia ja taitoja, jotka lisäävät ymmärrystä, helpottavat työn sujuvuutta ja parantavat muistisairaan elämänlaatua. Parhaimmillaan validaatio-osaaminen lisää työntekijän työniloa ja ehkäisee työssä turhautumista.

Yksi Esperin arvo on Meillä on ilo kohdata. Tämä koulutus syventää hoitajien osaamista tämän arvon toteuttamisessa arjen tekoina.
validaatiokoulutus

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Britakakku
25.5.2023

Kesäkauden avajaiset

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin hoitajat kirmaavat kesälomille kukin vuorollaan ja kesäsijaiset saapuvat. Iloinen puheensorina kaikui salissa ja aurinkokin alkoi loistaa läsnäolollaan. Istuimme hetkeksi alas ja nautimme suussasulavaa Britakakkua, jonka loihti hoitajamme Marja. Samalla kun juhlistimme kesäkauden avajaisia toivotimme hoiva-avustaja Johannalle menestystä uusiin tuuliin. "Paras työporukka ikinä ja ihanat asukkaat. Haikein mielin laitan oven kiinni takanani. Tulen teitä tänne tervehtimään joku kerta" toteaa Johanna. Ja vielä....Positiivisuus on tarttuvaa, se leviää jo, kun näet sitä.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.