Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

25

marraskuu

2022

Välitetään toisistamme

Loppuviikosta suuntasimme ajatuksiamme välittämiseen täällä hoivakoti Teppolassa. Virallista välittämisen päivää vietetään tänä vuonna 25.11.2022.
Lauluja

Mitä välittäminen sinun mielestäsi on? Asukkaiden ajatuksia aiheesta;

"Tullaan katsomaan ja käymään kylässä"

"Tykkää toisesta"

"Rakastaa"

"On ystävällinen toisille, auttaa vaikeissa tilanteissa"

Perjantaina arkiviikon aherrus päättyi Teppolan omiin kauneimpiin joululauluihin. Porukalla lauloimme ikimuistoisia joululauluja siten, että jokainen asukas sai vuorollaan toivoa omaa suosikki lauluaan. Säestyksestä pitivät huolen asukkaat, jotka menevämpien kappaleiden aikana helistelivät rytmihelistimiä. Yhteislaululla saimme varmaan kaikkien mielet, ajatukset ja tunteet suunnattua kohti Joulua.

Thuun ja Eesa
Hoitaja hemmottelee Eevaa kynsiä lakkaamalla.
Lisää ajatuksia välittämisestä, asukkaiden suusta;

"Haluaa ottaa huomioon ja tehdä toiselle hyvää"
"Ystävyyttä"
"Huolehtii sovituista asioista"
"Läheisyyttä"
"Rakkautta, kaikkea hyvää"
Aino
Välittäminen on;

"Rakkautta, kaikkea hyvää"
"Yhteispeliä"
"Kuunnellaan"
"Kerrotaan, että tien vieressä pitää kulkea varovasti"
"Katsotaan toisten perään"
"Hyväksyy ihmisen"
Kaarina
Kuvassa Kaarina kauniina kampaajalla käynnin jälkeen. Vielä jatkamme aiheesta; mitä on välittäminen?

"Pitää auttaa toista"
"Se on hyvä juttu"
"Mieltymistä, rakastumista"
"Toisesta tykkääminen"

Lopuksi asukkaammme Seija tiivisti ajatuksensa välittämisestä hyvin. Hän tuumasi, että "välittäminen on sitä, että ollaan niinkuin ihminen ihmiselle"
Irja innostui rytmimunista ja säesti joululauluja niiden avulla.

"Niin hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen", lauletaan "No onkos tullut kesä"- laulussa. Huomasimme asukkaidemme kanssa, että laulun sanathan sopivat mainiosti myös välittämisen päivään. Jospa meillä olisi aina hyvä, lämmin ja hellä mieli kuin jouluna konsanaan. :)
Irja

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

iloiset ilmeet
3.2.2023

Kasvojumppaa

Alkuviikosta jumpattiin jälleen. Fysioterapeutti Hanna aloitti kasvojumpalla. Jokainen jumppaaja sai värikkään rinkulan, jonka takaa sai irvistellä tai väänneĺlä naamaansa tunnetilasta toiseen. Eihän sitä voinut nauramatta katsella ja ei tainnut pokat pitää jumppaajillakaan. Kun mielenkiinto oli herätelty, tehtiin rinkulan avulla kaikenlaisia liikkeitä ja venytyksiä, ajettiimpa välillä autoakin rinkulan taipuessa ralliratiksi. Kyllä oli iloisia ilmeitä jumppaajilla tuokion lopuksi.
Ennustaja
2.1.2023

Uuden vuoden taikoja ja ennustuksia

Uusi vuosi on perinteisesti ennustusten ja lupausten aikaa. Saimmekin yllättäen vieraaksi ennustajaeukko Armiidan uuden vuoden vastaanottajaisiin. Tunnelma oli tiivis ja jännittynyt. Halukkaat saivat osallistua ennustukseen nostamalla kortin, josta Armiida ennusti heille tulevaa vuotta 2023. Armiidalla on selvännäkijän lahja, sillä hän tiesi kaikista asukkaista jotain mm. harrastuksista ja mieluisista arkipuuhista. Kristalllipallo kertoi, että talossa juhlittiin 90 - vuotissyntymäpäiviä. "Tämähän on jännittävää" supisi Aino vieressä istuvalle Pentille.