Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

10

lokakuu

2022

Valtakunnallinen vanhusten viikko

Tänä vuonna vanhusten viikon teemana oli "yhdessä luontoon". Viikon aikana katselimme luontoaiheisia ohjelmia yhdessä nojatuolista. Yhtenä päivänä lähdimme isolla porukalla ulkoilemaan luontoon ja useita omaisiakin oli mukana. Tapahtuman päätteeksi pastori Jukka piti hartauden Teppolan sisäpihalla. Juhlaviikon kunniaksi saimme vieraaksemme kanteleensoiton taitajaserkukset Eero ja Paavo Pitkälän sekä Hilkka Takalon. Tuttu ja kaunis kansanmusiikki rauhoitti kuulijoitaan. Vanhusten viikko oli samalla kansallinen eläinten viikko. Saimme vieraaksemme karvaisen, pienen Paco -koiran, jonka pehmeää turkkia sai silittää ja jota sai rutistaa ja halailla.
ulkoilutapahtuma 7.10.22
ulkoilua
Vanhusten viikon teeman mukaisesti yhdessä luontoon.
Kanteleensoittajaserkukset
Kannel on suomalaisten kansansoitin ja meillä oli ilo saada kanteleensoittajaserkukset Eero ja Paavo Pitkälä sekä Hilkka Takalo soittamaan asukkaillemme tuttuja ja rauhoittavia kansanlauluja. Ihastuttavia kommentteja leijui ilmassa heidän kaunista kantelemusiikkia kuunnellessa.
Koska vanhusten viikko oli samalla myös eläinten viikko hoitajamme Anniina toi vuoroon tullessaan 10 kuukauden ikäisen Paco - koiran asukkaidemme paijattavaksi. Pentu on mäyräkoiran ja cheltin sekoitus. Paco vieraili myös reippaana huoneissa. Sen pehmeää turkkia sai silittää ja sitä sai myös halata.
Paco Allin sylissä
Paco Hilkan sylissä
Hilkka ei ollut moksiskaan Pacon nuollessa hänen kasvojaan. Eläimen paijaaminen ja silittäminen erittää mielihyvähormoneja.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.