Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

maaliskuu

2023

Vanhassa vara parempi

Kuluneella viikolla olemme viihtyneet vanhoja tavaroita tutkailemassa.
Kansi

Hoivakoti Teppolan hoitajat keräsivät kotoaan löytyviä vanhoja tavaroita näytille asukkaiden iloksi Teppolaan. Esillä oli mm.vanhat luistimet, keritsemissakset, sokeripihdit, vanhoja seteleitä, silitysrauta, lehmänkelloja, vanhoja lehtiä ja monta muuta kiinnostavaa esinettä. Tavaroita on viikon mittaa ihailtu ja mietitty, että mitä milläkin esineellä on ennen tehty.

Raha
Atte ihaili vanhaa rahaa. Veikeästi hymyillen Atte nappasi vanhan setelin, pisti sen "jemmaan" omaan povitaskuunsa ja tuumasi että "tämäkö on mulle, pannaan piiloon".
Monet asukkaat tiesivät tarkasti, että mikä mikäkin esine on ja mitä sillä tehdään. Kaarina oli erityisen tietoinen tavaroiden käyttötarkoituksista.
Tavarat
sokeripihdit
Vieläköhän nämä sokeripihdit olisivat toimintakunnossa?
Puhelin ym
Eräänä iltana Kaarina oli valvonut myöhään ja ihaillut pöydän tavaroita yöhoitajien kanssa. Hän oli tutkinut vanhaa höylää. Hoitajat olivat kysyneet, että tietääkö Kaarina mikä kyseinen esine on. Siihen Kaarina oli antanut napakan vastauksen; "ettekö te ite tiiä? Ootteko te niin kaupunkilaisia että ette tiijä?"

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.