Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

maaliskuu

2023

Vanhassa vara parempi

Kuluneella viikolla olemme viihtyneet vanhoja tavaroita tutkailemassa.
Kansi

Hoivakoti Teppolan hoitajat keräsivät kotoaan löytyviä vanhoja tavaroita näytille asukkaiden iloksi Teppolaan. Esillä oli mm.vanhat luistimet, keritsemissakset, sokeripihdit, vanhoja seteleitä, silitysrauta, lehmänkelloja, vanhoja lehtiä ja monta muuta kiinnostavaa esinettä. Tavaroita on viikon mittaa ihailtu ja mietitty, että mitä milläkin esineellä on ennen tehty.

Raha
Atte ihaili vanhaa rahaa. Veikeästi hymyillen Atte nappasi vanhan setelin, pisti sen "jemmaan" omaan povitaskuunsa ja tuumasi että "tämäkö on mulle, pannaan piiloon".
Monet asukkaat tiesivät tarkasti, että mikä mikäkin esine on ja mitä sillä tehdään. Kaarina oli erityisen tietoinen tavaroiden käyttötarkoituksista.
Tavarat
sokeripihdit
Vieläköhän nämä sokeripihdit olisivat toimintakunnossa?
Puhelin ym
Eräänä iltana Kaarina oli valvonut myöhään ja ihaillut pöydän tavaroita yöhoitajien kanssa. Hän oli tutkinut vanhaa höylää. Hoitajat olivat kysyneet, että tietääkö Kaarina mikä kyseinen esine on. Siihen Kaarina oli antanut napakan vastauksen; "ettekö te ite tiiä? Ootteko te niin kaupunkilaisia että ette tiijä?"

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Britakakku
25.5.2023

Kesäkauden avajaiset

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin hoitajat kirmaavat kesälomille kukin vuorollaan ja kesäsijaiset saapuvat. Iloinen puheensorina kaikui salissa ja aurinkokin alkoi loistaa läsnäolollaan. Istuimme hetkeksi alas ja nautimme suussasulavaa Britakakkua, jonka loihti hoitajamme Marja. Samalla kun juhlistimme kesäkauden avajaisia toivotimme hoiva-avustaja Johannalle menestystä uusiin tuuliin. "Paras työporukka ikinä ja ihanat asukkaat. Haikein mielin laitan oven kiinni takanani. Tulen teitä tänne tervehtimään joku kerta" toteaa Johanna. Ja vielä....Positiivisuus on tarttuvaa, se leviää jo, kun näet sitä.
Ulkolauluja
11.5.2023

Mielekästä arkea

Yhdessä tekemistä, kaikki on tyytyväisiä, juttelemista, sellaista niin kuin täällä on. Muun muassa nämä asiat nousivat esille kun keskustelimme asukkaiden kanssa siitä, minkälaista on mielekäs arki. Tälläkin viikolla olemme saaneet nauttia mielekkäästä arjesta.