Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

16

maaliskuu

2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
Annikki ja Sirkka
Kukat
Se "joku" joka kukat meille toimitti, selvisi pienen tutkimisen jälkeen. Kiitos ilahduttamisesta, Kukka ja Lahja Ruusu. <3
Maalarit
Kevät näkyy myös väreissä. Taannoin asukkaat maalasivat antaumuksella keväisiä kuvia. Ajatuksena oli se, että jokainen saa valita itselleen mieluisan värin ja aiheen. Jos erityistä aihetta ei keksi, sai työn tehdä ihan vain värjäämällä paperin isoilla vedoilla itselleen mieluisalla värillä. Tärkeä osa hoitajan työtä on keksiä, etsiä ja mahdollistaa virikkeitä, jotka tukevat asukkaidemme hyvinvointia ja mm.kädentaitoja. Myös maalasuhetkessä kädet saavat mukavasti liikettä. Tämä taas edesauttaa asukkaidemme omien, olemassa olevien voimavarojen säilymistä.
Hilkka
Hilkka ei olisi ensin innostunut maalaamaan, mutta pienen suostuttelun jälkeen hän innostui kovastikin. Lopulta paperille tuli vanha metsä, kauniin värisen taustan päälle. Itsekin Hilkka yllättyi, että kuinka hyvin hän vielä osaakaan maalata. Näitä onnistumisen kokemuksia koettiin maalaushetken aikana useita. Myös hieman levottomampi asukas rauhoittui mukavasti maalaushetken äärelle, kun hoitajat olivat läsnä ja tekeminen oli mieluisaa.
Ikigai
Kuvassa eräälle työkaverille vanhenemisen johdosta lahjaksi tehty "ikigai". Ikigain tekijänä toimi koko työporukka yhdessä. Ikigai on eräänlainen ajatuskartta, johon kerätään mm.lehtileikkeiden avulla ajatuksia, kuvia ja sanoja, jotka kuvaavat lahjan saajaa. Tässäpä oivallinen tapa vahvistaa työyhteisöä. :)
Ikigai-tyyppisiä töitä olemme tehneet myös asukkaidemme kanssa heidän elämästään ja arjestaan. Näistä myös asukkaat innostuvat kovasti.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

työyhteisösopimus
20.2.2024

Teppolan työyhteisölupaus

Teppolassa kokoonnuttiin hoitajien kesken saman pöydän ääreen, ja päivitettiin yhdessä työyhteisölupaus. Työyhteisölupaus on tiimityötä ohjaava sopimus, josta käy ilmi mm. yhteisesti sovitut toimintatavat, jotka mahdollistavat hyvinvoivan työyhteisön ja arvojemme mukaisen toiminnan.
kuva
12.2.2024

Teppola somessa!

Tervetuloa seuraamaan Teppolan elämää ja tapahtumia nyt myös somen puolelle, Instagramiin ja Facebookiin!
palapelintekoa
7.2.2024

Talvisten päivien viettoa

Palapelien ratkomista, lapsikuoron laulua, herkuttelua, värityskuvia. Näissä merkeissä on tammikuun loppua ja helmikuun alkua Teppolassa vietetty. Runebergin päivänä joimme tietysti torttukahvit. Halukkaat ovat myös päässeet äänestämään presidentinvaalien toisella kierroksella.