Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

23

heinäkuu

2022

"Vielä on kesää jäljellä..."

Vielä on kesää jäljellä, vielä kerkesimme kahvitteluretkelle museoon.
Museolla

Ai ai että olivat asukkaamme yhtä aurinkoa, kun jälleen perjantaina suuntasimme retkelle läheiseen kesäkahvila Pirttiin. Keli suosi olemalla lämmin, mutta kuitenkin mukavan raikas keveine kesätuulineen. Jälleen olimme sankoin joukoin liikkeellä, sillä saimme kaiken kaikkiaan yksitoista asukasta retkelle mukaan. Myös kaksi omaista pääsi läheisensä avuksi matkaan. Suut messingillä maistelivat asukkaamme tuoreita mokkapaloja, pullaa ja kahvia, ottipa eräs jäätelöäkin. Näillä ulkoiluretkillä asukkaamme tapaavat huomioida myös ympäristöä. Tällä erää Hilkka ja Aino ihastelivat museon vanhojen aittojen seinähirsiä. Kuulemma "komiaa vanhaa hirttä" oli aittojen seinissä. Leena ja Seija innostuivat ympäristön kukista ja puista. Pohjoisesta kotoisin oleva Leena muistelikin, että Lapissa on hieman erilaiset kukat kuin täällä. Nyt hän kuulemma nauttii tämän alueen kukkaloistosta. On hienoa nähdä, miten ulkoilma ja lähiluonto saavat toisinaan hieman rauhattomankin asukkaan levolliseksi ja tarkkaavaiseksi. Luonnolla ja ulkoilulla on siis hyvä vaikutus myös muistisairaisiin ikäihmisiin, tottakai. Ennen kotimatkalle lähtöä tuumasi eräs Ainoistamme että; "voi että on ihanaa, kun on niin ihanaa", kun hoitaja kysyi että oliko retki hänen mielestään onnistunut. Lisäksi tuttuun tapaan suorasukainen Hilkka-mummo lateli koko porukalle taas pieniä elämänviisauksia reissun aika; "huumoria pitää laittaa vähän joka paikkaan sekkaan, niin se elämä onnistuu". Tässä lienee totuuden siemen, josta voimme kaikki ottaa oppia.

Menneen viikon aikana olemme käyneet myös pienempiä ulkoilureissuja, jäätelöostoksia on tehty, sekä olemme nauttineet seurakunnan pitämästä hartudesta. 

Aino
Veteraanimme Aino mietteissään. Makoisat kahvit maistuivat hyvin ja saivat hymyn Ainon huulille.
Tuula ja Erkki
Myös omaiset ovat tervetulleita mukaan pienille retkille, joita lähialueella toteutamme. Kuvassa Tuula puolisonsa Erkin kanssa.
Lähiluonto saa aistit avoimeksi ja mielen tarkkaavaiseksi myös ikäihmisiltä.
ulkoilua
Hilkka ja Aino
Ulkoilun jälkeen hymyilyttää, ehkä myös hieman väsyttää. Asukkaamme Hilkka ja kesätyöntekijämme Aino.
hartaus
Hartaudet ovat toivottu osa viikkoamme hoivakoti Teppolassa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kohti pääsiäistä
29.3.2023

Kohti hiljaista viikkoa

Teppolassa laskeudutaan kohti hiljaista viikkoa; Pääsiäisviikkoa. Sen myötä ajatukset ovat jo menneet kohti Pääsiäisen pyhiä, olemme muun muassa laittaneet rai- ja ohraruohot kasvuun. Josko vielä pajunkissoja saataisiin, niin voitaisiin koristella kauniita oksia päiviämme piristämään.
Annikki ja Sirkka
16.3.2023

Väriä elämään

Arkeen olemme saaneet väriä kukkasin ja maalauksin. Eräänä päivänä meitä odottikin pihalla mieluinen yllätys, kujoku oli käynyt tuomassa ulko-ovemme viereen pirteitä narsisseja ruukussa. Asukkaat ottivat narsissit ilolla vastaan. Niistä jos jostakin, saadaan keväistä tunnelmaa. Annikki ja Sirkka ilahtuivat kukista kovasti, tuumailivat kovasti että "ihanaa ihanaa". 
täytekakut
10.3.2023

Omaisten iltapäivä

Parin viime viikon aikana järjestimme jälleen perinteiset omaisten iltapäivät. Viime viikolla kokoonnuimme yhteen Vintin asukkaiden omaisten ja lähteisten kanssa, ja kuluneella viikolla Kammarin sekä Pirtin omaisten ja läheisten kanssa. Yhteensä tilaisuuksissa oli paikalla noin 30 henkeä.
makkaran paistoa
1.3.2023

Kalevalan päivää Teppolan tanhuvilla

Vaka, vanha Sarimoinen hoitajamme iänikuinen työtä kekevi Teppolan mailla, Oulunsalon kankahilla. Vaka, vanha Sarimoinen loitsi tulen, taikoi makkaran, sen tulehen laittavi, taitavasti paistavi. Paistelevi, taiteilevi, kauas savua levittelevi aina Teppolan terasseille hönkäilevi Sarinmoisen loitsinnasta, hoitajan osaonnasta. Jo herkes vesi kielille, odottaville, makkaraa janoaville. Suu hymyssä syötihin, makkaraa makeaa maisteltihin Teppolan tanhuvilla Oulunsalon kankahilla.