Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

23

heinäkuu

2022

"Vielä on kesää jäljellä..."

Vielä on kesää jäljellä, vielä kerkesimme kahvitteluretkelle museoon.
Museolla

Ai ai että olivat asukkaamme yhtä aurinkoa, kun jälleen perjantaina suuntasimme retkelle läheiseen kesäkahvila Pirttiin. Keli suosi olemalla lämmin, mutta kuitenkin mukavan raikas keveine kesätuulineen. Jälleen olimme sankoin joukoin liikkeellä, sillä saimme kaiken kaikkiaan yksitoista asukasta retkelle mukaan. Myös kaksi omaista pääsi läheisensä avuksi matkaan. Suut messingillä maistelivat asukkaamme tuoreita mokkapaloja, pullaa ja kahvia, ottipa eräs jäätelöäkin. Näillä ulkoiluretkillä asukkaamme tapaavat huomioida myös ympäristöä. Tällä erää Hilkka ja Aino ihastelivat museon vanhojen aittojen seinähirsiä. Kuulemma "komiaa vanhaa hirttä" oli aittojen seinissä. Leena ja Seija innostuivat ympäristön kukista ja puista. Pohjoisesta kotoisin oleva Leena muistelikin, että Lapissa on hieman erilaiset kukat kuin täällä. Nyt hän kuulemma nauttii tämän alueen kukkaloistosta. On hienoa nähdä, miten ulkoilma ja lähiluonto saavat toisinaan hieman rauhattomankin asukkaan levolliseksi ja tarkkaavaiseksi. Luonnolla ja ulkoilulla on siis hyvä vaikutus myös muistisairaisiin ikäihmisiin, tottakai. Ennen kotimatkalle lähtöä tuumasi eräs Ainoistamme että; "voi että on ihanaa, kun on niin ihanaa", kun hoitaja kysyi että oliko retki hänen mielestään onnistunut. Lisäksi tuttuun tapaan suorasukainen Hilkka-mummo lateli koko porukalle taas pieniä elämänviisauksia reissun aika; "huumoria pitää laittaa vähän joka paikkaan sekkaan, niin se elämä onnistuu". Tässä lienee totuuden siemen, josta voimme kaikki ottaa oppia.

Menneen viikon aikana olemme käyneet myös pienempiä ulkoilureissuja, jäätelöostoksia on tehty, sekä olemme nauttineet seurakunnan pitämästä hartudesta. 

Aino
Veteraanimme Aino mietteissään. Makoisat kahvit maistuivat hyvin ja saivat hymyn Ainon huulille.
Tuula ja Erkki
Myös omaiset ovat tervetulleita mukaan pienille retkille, joita lähialueella toteutamme. Kuvassa Tuula puolisonsa Erkin kanssa.
Lähiluonto saa aistit avoimeksi ja mielen tarkkaavaiseksi myös ikäihmisiltä.
ulkoilua
Hilkka ja Aino
Ulkoilun jälkeen hymyilyttää, ehkä myös hieman väsyttää. Asukkaamme Hilkka ja kesätyöntekijämme Aino.
hartaus
Hartaudet ovat toivottu osa viikkoamme hoivakoti Teppolassa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Lehdet
22.9.2022

Muistiviikon toimintaa

Meneillään oleva muistiviikko on ollut hoivakoti Teppolassa aktiivinen. Olemme pelanneet muistipelejä, askarrelleet syksyn innoittamana, muistelleet syksyä ja muitakin vuodenaikoja. Lisäksi meillä oli mukava "muistirasti", jolloin asukkaat muistelivat aistejensa avulla. Toimelias viikko kaiken kaikkiaan.