Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

10

kesäkuu

2023

Viime päivien tapahtumia ja tekemisiä

Taas alkaa olla yksi viikko elettynä ja takanapäin meillä täällä hoivakoti Teppolassa. Viikko on pitänyt sisällään muun muassa ulkoilua, fysioterapeutin tuolijumppaa, musiikkihetkiä ja toivottuja koiravieraita. Tälläkin hetkellä kuuluu suvivirren sävelet ja sanat käytävältä kantautuvan, tunnelmat ovat siis varsin kesäiset.
Sirkka ja Lumi

Kaiken mukavan tekemisen ja arkisen, raskaankin työaherruksen lomassa on myös arjenkomiikka ollut Teppolassa viikon mittaa läsnä. Eräänä iltana asukkaat ihailivat talon pöydälle tuotuja ruusuja. Eräs asukas sanoi toiselle asukkaalle, että "katoppa kun on niin kauniita ruusuja siinä". Tähän toinen asukas vastasi että "niin en minä tiiä että onko ne omenoita, mutta ainakin kauniita ruusuja ovat". Sattuvia sanontoja ja osuvia oikaisuja meillä täällä riittää. :)

Alli ja Lumi
Allia nauratti Lumi koira. Lumi onkin jo tottunut konkari kaverikoira hommiin. Tottuneesti se kiersi tervehtimässä Teppolan asukkaita.
Lumi Leenan kans
Lumi sai paljon huomiota ja silityksiä.
Lumi Tuulan kans
Tuula miettii, että uskaltaako Lumin pehmeää turkkia silitellä.
Vamppu koira
Mukana menossa oli myös Vamppu koira, joka heittäytyi rohkeasti asukkaiden ja hoitajienkin rapsuteltavaksi.
Leena ja Alli jumppaa
Fysioterapeutin jumppa alkuviikosta aktivoi mukavasti ylävartaloa. Jumpassa apuna toimivat värikkäät huivit, jotka pyrittiin valitsemaan asukkaille sävy sävyyn heidän oman vaatetuksensa kanssa. Värivalinnat olivat onnistuneita.
Sirkka jumppaa
"Otappas huivi käteen niin kuin ottaisit vastan tai vihtan, ja annappas jaloille molemmin puolin ropista kuin ennen vanhaan saunassa", ohjeisti fysioterapeutti. Asukkaat innostuivat hauskasta aiheesta jumppahetken tuoksinassa.
Perjantaina yläkerran asukkaat saivat aloitella iltapalan kauniin pianomusiikin sävyttämänä. Musiikki tarttui ja laulujen sanat muistettiin ulkoa; Päivänsäde ja menninkäinen, Lapinäidin kehtolaulu ja monta muuta vanhaa, tuttua laulua laulettiin sävellyksen kera. Monet asukkaat olivat kyynel silmässä liikutuksesta, musiikki oli niin kaunista ja toi vanhoja muistoja mieleen.
Ella soittaa

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Hilkkaa naurattaa
27.11.2023

Arjen iloja

Olemme elelleet Teppolassa viime aikoina meidän näköistä arkea. Hieman pakkaa on sekoittanut korona-aalto, joka on pistäytynyt niin asukkaiden kuin hoitajienkin luona. Alamme onneksi olemaan jo aallon harjan loppupuolella. Onneksi hymymme ei helposti hyydy!
lukupiiri
27.10.2023

Hoitajana Teppolassa

Tällä viikolla saimme odotetun vieraan kun Eija tuli kirjastosta pitämään lukupiiriä. Erilaisten tarinoiden kuunteleminen on asukkaillemme aina mieleistä puuhaa, ja saa aikaan mukavaa keskustelua sekä muistelua. 
Lisäksi kuluneella viikolla Teppolassa on nautittu vielä hyvistä ulkoilukeleistä sekä pelattu erilaisia pelejä.
Tässä päivityksessä kurkkaamme hieman, mitä kaikkea hoitajan työhön sisältyy Teppolassa.