Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

11

syyskuu

2022

"Ystävistä parhain, kumppaneista uljain"

"Ystävistä parhain, kumppaneista uljain". Näin on todettu hevosista, joten miksipä ei myös poneista. Perjantaina saimme jälleen iloisen yllätyksen hoivakoti Teppolassa, kun entuudestaan tuttu "ystäväponi" Sydänmaan Toivo, tutummin Topi, kävi asukkaitamme ilahduttamassa syksyisellä tervehdyksellään. Reissullaan Topi oli omistajansa Päivin kanssa.
Ponikuvia

Topi ponin vierailu olikin monille asukkaillemme yllätys, sillä siitä ei liiemmin etukäteen hiiskuttu. Ilma oli hyvä, joten innokkaimmat asukkaat menivät Topia vastaan ulos. Eipä aikaakaan kun Topi "otti asukkaat omakseen". Useimmat asukkaat innostuivat silminnähden kovasti suloisesta vieraasta, joka silkkisellä turvallaan hamuili porkkanoita ja leipäpaloja vuorollaan jokaisen kädestä. Eläimillä yleensäkin on hyvä vaikutus ikäihmisiin ja muistisairaisiin. Sen lisäksi että ne ovat suloisia ja mielenkiintoisia seurattavia ja tuovat pintaan vanhoja muistoja, on eläimen koskettamisella ja läsnäololla myös rauhoittava vaikutus.

Ulkovierailun jälkeen Topi siirtyi sisälle tervehtimään loppuja asukkaita. Vuorollaan jokainen sai tervehtiä ja halutessaan myös koskettaa ponia. Siiriltä Topi sai niin makoisat rapsutukset, että Topi laittoi hetkeksi parkkiin Siirin kohdalle turpa Siirin rollaattoria vasten. Silmätkin alkoivat Topilla ummistaa, kun niin kovasti nautti ja rentoutui Siirin rapsutuksessa. Hilkka meinasi, että "sehän saattaa karauttaa tuosta pystyyn", ja tyytyi katselemaan ponia etäämmältä.

Kun kotiinlähdön aika koitti, kävi Pertti aivan omakätisesti saattamassa Topin kotimatkalle. Pertti itse meinotteli, että ei ole koskaan ennen ponia taluttanutkaan. Ensi kertalaiseksi talutus kuitenkin onnistui hyvin, mitä nyt Topi hieman ohimennen "kitki rikkaruohoja" hoivakodin takapihalta.

Ilmassa oli ponivierailun aikana varmasti paljon erilaisia tunnetiloja; iloa, naurua, jännitystä ja epävarmuuttakin. Topi handlasi kuitenkin roolinsa hienosti ja järkevästi. 

Eila ja poni
Topi haki Eilalta porkkanoita.
Leena ja poni
Leenalle eläimet ovat olleet aina tärkeitä. Myös Topi kiinnosti ja ilahdutti häntä kovasti.
ponivierailu
Allia meinasi ponin kohtaaminen jännittää, mutta hoitajien turvin hän rohkaistui tarjoamaan Topille makupalan.
Eino innostui Topista kovasti. Porkkanaakin hän pääsi Topille tarjoamaan.
Eino
Pertti taluttaa
Ensimmäistä kertaa elämässään (kuulemma) talutti Perttikin ponia. Rohkeasti ja reippaasti hän saatteli Topia kotimatkalle.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

supervoimia
21.9.2023

Supervoimia - oikeesti on

"Katso minua silmiin ja muista - sinulla on Supervoimia - oikeasti on" lukee kortissa, jonka saimme jalkahoitaja Catilta Ladys&Gentleman hoitolasta. Meillä oli ilo tutustua Catiin, joka joutui valitettavasti lopettamaan viikottaiset jalkahoidot Teppolassa. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jalkahoitola Sirenasta Riikan, joka aloittaa lokakuussa. Ilmoitimme tästä omaisille parisen viikkoa sitten.
Puu
7.9.2023

Positiivisia ajatuksia ilmoille

Täällä Teppolassa on vietetty positiivisuusviikkoa. Koska positiivista löytyy elämästä ja arjesta vähän "sieltä, täältä ja tuolta", päätimme kasata näitä ajatuksia yhteen ja koota niistä "positiivisuuspuut" talon seinille. Vietimme myös Suomenhevosenpäivää keskiviikkona, jolloin hoitajamme Rose esitteli asukkaille asiantuntevasti hevosiin liittyviä tarvikkeita ja varusteita.
Martti Suosalo
5.9.2023

Hyvänmielen lähettiläs

Tunnelma oli odottava ja innostunut, kun saimme tunnetun, oululaissyntyisen näyttelijä Martti Suosalon vieraaksemme maanantaina. Näyttelijä istahti tuolille, esitteli itsensä ja aloitti vuoropuhelun yleisön kanssa hänelle tyypillisellä rennolla tyylillä. Martti on syntyjään oululainen ja asunut lapsuudessaan Tuirassa. Tuira on tuttu lähiö monelle asukkaallemme ja siitäkin riitti juttua. Tällä kertaa hänet toi Ouluun Teatteri Sirkus Suosalo, jonka viimeinen esitysilta oli maanantaina. Yleisö kyseli innokkaasti Martilta mm. "Miksi sinusta tuli näyttelijä?", "Mikä oli ensimmäinen roolisi?" ja "Miten voit muistaa kaikki vuorosanat?". Vastauksillaan hän hauskuutti yleisöä. Näin alkoi Teppolassa valtakunnallinen positiivisuusviikko.