Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Kontiola tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua ikäihmisille ja muistisairaille Pieksämäellä rauhallisella alueella Kontiopuiston kaupunginosassa. Tehostettu palveluasuminen soveltuu ikääntyneille, joilla on muistisairaus tai joiden fyysinen toimintakyky on heikentynyt. Hoivakoti Kontiolassa asuu 16 asukasta kahdessa eri kerroksessa sijaitsevissa ryhmäkodeissa.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan sekä osallistavaan työotteeseen. Yhdessä tehdään arjen askareita, vietetään juhlia, jumpataan ja vietetään muita mukavia hetkiä. Yhteislaulut ja musapiiri ovat suosittuja aktiviteetteja. Kodissamme työskentelee virikevastaava, joka keksii asukkaille monipuolista ja vaihtelevaa ohjelmaa.

Kontiola tarjoaa asukkaille kodinomaisuutta, yksityisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä omanlaisen elämän toteutumista. Toimintaperiaatteena on kunnioittaa asukkaiden itsemääräämisoikeutta, tukea heidän toimintakykyään ja pitää yllä avoimet vuorovaikutussuhteet asukkaiden omaisiin ja läheisiin.

Viihtyisä koti

Kaikilla asukkailla on omalla kylpyhuoneella varustettu huone, jonka asukkaat voivat itse kalustaa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Hoivakoti Kontiolan kiinteistössä on hissi ja kulunvalvonta-, hälytys- ja paloturvallisuusjärjestelmät ja kaikissa tiloissa on huomioitu esteetön liikkuminen. Lisäksi hoivakodin käytössä on kiinteistön yhteiset pyykkihuolto- ja saunatilat.

Molemmissa kerroksissa asukkaiden yhteisessä käytössä on keittiö ja ruokasali/oleskelutila. Kodissa nautitaan päivittäin maukasta kotiruokaa. Yhdessä osallistutaan ruokalistojen suunnitteluun ja välillä myöskin ruuan valmistamiseen. Kodilla on kaunis piha-alue, jossa vietetään paljon aikaa yhdessä. Koti sijaitsee Kontiopuiston alueella, liikuntahallin ja leikkipuiston naapurissa. Kontiopuiston keskustaan matkaa on vain vajaa kilometri ja Kontiolan ohi kulkee linja-auto.

Asukkaaksi voi tulla hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.