Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Yksityinen Esperi Hoivakoti Vuokko on vuonna 2015 avautunut ikäihmisten ja muistisairaiden koti Porvoossa. Hoivakoti tarjoaa tehostettua palveluasumista paljon hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille.

Lämminhenkinen arki hoivakodissa

Hoivakoti Vuokon koulutetut ja kokeneet ja osallistavan hoivatyön ammattilaiset työskentelevät kuntouttavan hoitotyön otteella. Asukkaat osallistuvat omien voimavarojensa mukaan arjen askareisiin sekä virike- ja harrastustoimintaan. Keskeistä hoitotyössä on pyrkiä säilyttämään asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Yhdessäolo ja virikkeellinen toiminta, kuten erilaiset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät luovat asukkaille mielekkään ja turvallisen arjen.

Viihtyisä asuinympäristö

Hoivakoti Vuokko on iso omakotitalomainen koti, jossa on paljon ikkunoita ja tilaa. Vuokko sijaitsee rauhallisella ja kauniilla pientaloalueella Uutelan kaupunginosassa. Hoivakodin läheisyydestä kulkee linja-auto.

Vuokossa on yhteensä 30 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille. Jokaisella asukkaalla on tilava oma huone, jossa on esteettömät saniteettitilat. Viihtyisissä yhteistiloissa kaluste- ja sisustusratkaisut on tehty kodinomaisuutta, turvallisuutta ja omatoimisuutta ajatellen. Viehättävällä pihalla on turvallista ulkoilla ja viettää kauniita kesäpäiviä. Vuokosta löytyy kasvihuone, kukkapenkkejä ja marjapensaita, joiden parissa on mukava puuhastella yhdessä. Kodin sydämessä on tunnelmallinen sisustustakka.