Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Koti Hyrkin Puisto tarjoaa kodinomaista, ympärivuorokautista asumispalvelua ikääntyneille sekä mielenterveyskuntoutujille. Lisäksi Hyrkin Puisto tarjoaa kevyempää palveluasumista sekä tukiasumista.

Yksikkö toimii kolmessa kerroksessa. 1. kerros tarjoaa palveluasumista sekä tukiasumista mielenterveyskuntoutujille. Yksikön 2. kerroksessa toimii 19-paikkainen mielenterveyskuntoutujien ryhmäkoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista. Hyrkin Puiston 3. kerroksessa toimii 21-paikkainen ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö. Asukaspaikkoja Hyrkin Puistossa on yhteensä 52. Koti aloitti toimintansa vuonna 2009, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2012.

Aktiivinen arki

Hyrkin Puistossa toimintaperiaatteina ovat tasa-arvoisuus, arvokas elämä ja ihmisarvon kunnioittaminen sekä ammatillisuus. Asukkaiden toimintakykyä tuetaan kuntouttavan hoitotyön keinoin. Kodinomaisuus tarkoittaa Hyrkin Puistossa päivittäistä yhdessäoloa, osallistumista ja ajanvietettä – unohtamatta turvallista ja lämmintä ilmapiiriä. Hyrkin Puistossa jokainen voi viettää hyvää ja aktiivista arkielämää omana itsenään. Tärkeä osa toimintaa on myös omahoitajuus ja sen toteuttaminen. Tämä luo pohjan turvalliselle ja mielekkäälle arjelle. Päiväohjelma ja -toiminta ovat asukaslähtöistä ja vaihtelee kodeittain.

Toiminnan perustana ovat sovelletut yhteisöhoidon periaatteet, henkilökohtaiset hoito- ja palvelusuunnitelmat sekä yhteiset säännöt. Laatu, kodinomaisuus ja yhteistyö kuuluvat arkeen. Kaikki yhteisön jäsenet, sekä asukkaat että työntekijät, osallistuvat yhteisön toimintaan. Yhteisöhoitoa toteutetaan olemalla mukana päivittäisissä tapahtumissa, kuten ruokailut ja kahvihetket, juhlat, retket ja toimintaryhmät.

Viihtyisä koti

Koti Hyrkin Puisto sijaitsee kauniissa puistomaisemissa Sastamalassa, Roismalan kaupunginosassa. Puisto sijaitsee rauhallisessa miljöössä lähellä keskustan palveluita Sastamalan Vammalassa. Liikenneyhteydet Tampereelle, Turkuun ja Poriin ovat hyvät ja kävelymatkan päästä löytyvät päivittäispalvelut sekä erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Hyödynnämme talon ulkopuolisia harrastuksia ja tekemistä.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonne voi tuoda omia huonekaluja ja tavaroita. Pihapiiri on viehättävä ja ulkoilla voi myös kerrosten parvekkeilla. Viihtyisiä yhteisiä oleskelutiloja on jokaisessa kerroksessa useampi. Asukkailla on käytössään omat huoneet, pienimuotoinen kuntosali ja pihapiiri monipuolisine ulkoilumahdollisuuksineen.

 Asukkaaksi ovat kaikki tervetulleita palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai omakustanteisesti.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.