Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Iltalan uudet tilat ovat valmistuneet Sastamalan Mouhijärvelle kesäkuussa 2022. Hoivakoti tarjoaa ympärivuorokautista tehostattua palveluasumista ja lyhytaikaishoivaa 30 ikääntyneelle ja muistisairaalle. Hoivakoti Iltalan asukkaat, osoitteesta Uotsolantie 51, muuttivat uuteen kotiin 7.6.2022.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoivaan ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen. Koko Esperi-konsernin yhteinen tavoite on ”Suomen onnellisimmat asukkaat”. Tähän tavoitteeseen sitoudumme myös Iltalassa.

Kaikki hoitajat tulevat käymään validaatio-koulutuksen. Huomioimme kohtaamisen merkityksen arjessa ja etenkin tehostetussa palveluasumisessa validaation on todettu vaikuttavan suuresti arkeen. Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, jossa kohdataan muistisairas asukas arvostavasti ja ymmärtävästi. Hoitajat hyödyntävät validaation auttamismenetelmää arjen tilanteissa ja toimissa. Menetelmä helpottaa vuorovaikutusta ja parantaa muistisairaan elämälaatua.

Modernit ja viihtyisät tilat

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteinen ruokailusali ja päivähuone, sauna sekä suuret katetut terassit ja piha-alue. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja kodinomaisuutta silmälläpitäen. Kodin läheisyydessä on vehreää maastoa, jossa on mukava ulkoilla. Hoivakoti sijaitsee Uotsolan kaupunginosassa Mouhijärvellä, lähellä Siilijärveä.

Tutustu kodin tiloihin virtuaaliesittelyn kautta täältä.

Esperi Hoivakoti Iltalan sisätilat.