Esperi Hoivakoti Daalia, Tampere

Ruusut puupöydällä

Kokemuksia

Lähiomaiseni vietti muutaman kuukauden hoitokoti Daaliassa Tampereella. Minulla oli jonkinmoinen ennakkoasenne Esperin paikkoja kohtaan, aikaisempien ikävien tapahtuminen ja niistä kertoneiden uutisointien vuoksi. Pelkäsin, että hoidon laatu voisi olla huono. Mutta neljän kuukauden aikana, mitä omaiseni paikassa vietti, huomasin että häntä hoidettiin erittäin hyvin, loppuun saakka. Saattohoitovaiheeseen kiinnitettiin paljon huomiota, oli ylimääräistä henkilökuntaa vaativaan vaiheeseen. Huomasin myös, että henkilökunnassa erikoistuttiin ja kouluttauduttiin erilaisiin asioihin, saattohoito oli yksi niistä.

Hoitajat olivat nuoria, mutta osaavia ja lämpimiä. Perehdytyksessä ja oppimassa olevia hoitajia oli myös, ja hyvä niin. Myös omaisia huomioitiin poikkeuksellisen hienosti.

Arvostan suuresti Daalian toimintaa ja henkilökuntaa. Näkemykseni mukaan johdon ja lähijohtamisen asenne ja osaaminen on se, mikä vaikuttaa suuresti siihen, millainen hoitokulttuuri yksiköihin kehittyy. Tämä johtaminen ei näy suoraan asiakkaalle, mutta laatu näkyy.
asukkaan omainen