Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Omenapiha tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikäihmisille. Palvelut räätälöidään aina yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Omenapiha tarjoaa turvallisen kodin 20 asukkaalle.

Hoivakoti Omenapiha siirtyy syyskuussa 2023 putkiremontin ajaksi Palvelukeskus Kielon tiloihin osoitteeseen: Seimenkatu 1, 33730 Tampere.

Lämminhenkinen arki

Kodissa vietetään lämminhenkistä arkea ja juhlaa yhdessä asukkaiden, läheisten ja henkilökunnan kanssa. Jokaisen asukkaan yksilöllisyyttä, yksityisyyttä ja arvomaailmaa kunnioitetaan. Yhteistyö omaisten kanssa on tärkeää ja he ovatkin meille aina tervetulleita!

Omenapihassa on päivittäisiä toimintatuokioita kuten askartelua, harrastuksia, kunnon ylläpitoa ja kohennusta. Liikunta, nauru ja mukava yhdessäolo on meillä läsnä. Asukkaat osallistuivat kaikkeen tekemiseen omien voimavarojensa puitteissa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa ja tukee niissä asioissa missä omat voimavarat eivät riitä. Kodissamme työskentelee moniammatillinen henkilöstö sekä asukkaiden käytettävissä on kattavat lääkäripalvelut.

Validaation hyödyt käyttöön

Kaikki hoitajamme ovat käyneet validaatiokoulutuksen. Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, jossa kohdataan muistisairas asukas arvostavasti ja ymmärtävästi. Omenapihan hoitajat hyödyntävät validaation auttamismenetelmää arjen tilanteissa ja toimissa. Menetelmä helpottaa vuorovaikutusta ja parantaa muistisairaan elämälaatua. Kun asukkaan tunteille annetaan tilaa ja ne otetaan todesta, he tuntevat itsensä hyväksytyksi ja olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi.

On tärkeää, että elämä kodissa sisältää mielekästä tekemistä ja tuo asukkaan toimintakyvyn ja mielenkiinnot esiin. Moni asukkaistamme osaa tiskata, taitella pyykkejä ja lakaista lattiaa, tehdä kodin pikkuaskareita yhdessä hoitajien kanssa. Elämä kodissa on lämminhenkistä, hyvässä ilmapiirissä yhdessä tekemistä ja hoitajien työtapa on tässä kodissa jatkuvaa validaatiota.

Turvallinen koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Lisäksi asukkaiden käytössä on viihtyisät oleskelu- ja harrastustilat. Hoivakoti Omenapiha sijaitsee Tampereella Lielahdessa hyvien kulkuyhteyksien päässä kaupungin keskustasta. Ympäristö on rauhallista ja vehreää omakotitalo- ja kerrostalo aluetta. Kodilla on turvallinen ja kaunis pihapiiri pihamaastossa, joka avautuu länteen. Mukavan oleskelupaikan lisäksi tämä edesauttaa päivittäistä tärkeää ulkoilua.