Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Ratina tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille ja muistisairaille Tampereen keskustan tuntumassa Ratinassa. Hoivakodissa on yhteensä 28 asukaspaikkaa. Asukkaaksi ovat kaikki tervetulleita palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai omakustanteisesti. 

Turvallinen arki

Lähtökohtana on jokaisen asukkaan omien tarpeiden ja voimavarojen huomioiminen. Hoitajat kannustavat asukkaita osallistumaan päivittäisiin toimintoihin yksilöllisen toimintakyvyn ja vireystilan mukaisesti. Hoitotyö on kuntouttavaa ja osallistavaa. Ratinassa järjestetään päivittäin monipuolista ohjelmaa ja ajanvietettä ja viikko-ohjelma on hoivakodissa esillä. Vuodenaikajuhlat, merkkipäivät ja muut tapahtumat huomioidaan erikseen. Hoivakodissa käy vapaaehtoisia muun muassa pitämässä lukupiiriä.

Koulutettu henkilökunta on erikoistunut ikäihmisten hoitoon ja hoivaan. Hoivakodilla käy säännöllisesti kampaaja, jalkahoitaja ja fysioterapeutti, joilta voi ostaa palveluita. Hoivakodilla käy myös geriatri, jolta voi ostaa lääkäripalvelua erikseen sovitusti.

Viihtyisä ympäristö

Hoivakoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Ratinanrannan kiinteistöjen alakerrassa, rantabulevardin lähellä. Mukavasta viherhuoneesta on näkymä Viinikanlahdelle.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka yhteydessä on esteetön wc-kylpyhuone. Halutessaan asukas voi sisustaa huoneensa omilla muistoesineillä ja huonekaluilla. Hoivakoti Ratinan suunnittelussa on huomioitu se, että muistisairaiden hoidon kannalta turvallinen ja vapaa liikkuminen on tärkeää.

Tilojen sisutuksessa on huomioitu myös kodinomaisuus - runsaat värit tuovat iloa asukkaille! Yhteiset ruokailu- ja seurustelutilat ovat esteettömät ja ulottuvat aina rajatuille sisäpihoille asti. Turvallinen piha-alue mahdollistaa ulkoilun myös apuvälineiden kanssa.