Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Brahe on vuonna 2015 valmistunut hoivakoti Turussa. Brahe tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille. Hoivakodissa on yhteensä 56 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu esimerkiksi omaishoitajan vapaan tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi.

Turvallinen arki

Kokeneet hoitotyön ammattilaiset toimivat aina asukkaan ehdoilla ja kuntouttavan hoitotyön otteella. Hoivakoti Brahen henkilökunta on erikoistunut ikäihmisten ja muistisairaiden henkilöiden hoitoon. Hoitotyön tavoitteena on asukkaiden voimavarojen ja toimintakyvyn säilyttäminen mahdollisimman pitkään. Yhdessäolo ja päivittäinen viriketoiminta kuten toiminnalliset ryhmät, ajankohtaiset juhlat ja vierailevat esiintyjät tekevät arjesta mielekkään.

Viihtyisä koti

Hoivakoti Brahessa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone, yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus. Omat huoneet pesutiloineen takaavat yksityisyyden ja rauhallisen levon, avarat yhteistilat tarjoavat seuraa sekä yhteisöllisyyttä. Hoivakoti sijaitsee kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä, Turun keskustan läheisyydessä.

Kuntoutuspalvelut

Kuntoutusasiakkaille tehdään jakson aikana voimavarojen ja toimintakyvyn kartoitus sekä laaditaan myös tavoitteisiin pohjautuva kuntoutussuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutus toteutetaan asiakkaan, fysioterapeutin ja hoitohenkilökunnan aktiivisen yhteistyön tuloksena. Jakson tavoite käydään läpi hoitotiimin kanssa ja aktivoiva, kuntouttava hoitotyö on kaikessa arjen tekemisessä mukana.

Erilaisina terapiakäytöntöinä on käytössä esimerkiksi yksilöterapia, itsenäinen tai hoitajan avustamana alaraajojen lihasvoimaharjoittelu sekä ryhmätoimintaa tai yksilöllistä aktivoivaa toimintaa. Kotiuttamisen yhteydessä annetaan asiakkaalle loppuarviointi, suunnitelma apuvälinetarpeesta ja mahdollisesta jatkokuntoutuksesta sekä kotona selviytymistä tukevat ohjeet.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.