Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Herttuankulma tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille. Hoivakoti avautui tammikuussa 2023 Turun keskustan läheisyyteen. Herttuankulma on turvallinen ja lämminhenkinen koti 56 ympärivuorokautisen asumispalvelun ja 11 palveluasumisen asukkaalle.

Turvallinen arki

Asukkaiden hyvinvoinnista vastaa ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Apua on saatavilla ympäri vuorokauden. Asukkaat otetaan mukaan kodin askareisiin, heidän toimintakykynsä ja vireystilansa huomioon ottaen. Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista toimintaa. Kodissa järjestetään juhlia, jumppatuokioita, tapahtumia sekä paljon muuta mukavaa aktivoivaa tekemistä.

Viihtyisä ympäristö

Kaunis uusi hoivakoti sijaitsee Turun sataman ja Turun linnan läheisyydessä rauhallisella asuinalueella. Kodin esteettömät tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja asukkaiden omatoimisuuden tukemista silmälläpitäen. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone ja esteetön wc-/kylpyhuone. Lisäksi yhteisessä käytössä ovat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Turvallisella ja avaralla piha-alueella vietetään yhteisiä juhlia ja nautitaan happihyppelystä. 

Turun keskustan kattavat palvelut ovat Herttuankulman läheisyydessä ja linja-autot keskustaan kulkevat kodin vierestä. Suomen vanhin kaupunki Turku kuuluu maan tunnetuimpiin ja suosituimpiin vierailupaikkoihin ja senpä takia kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Turun nähtävyydet sijaitsevat pääasiallisesti joko sataman tai Aurajoen toisella puolella olevan tuomiokirkon lähimaastossa. 

Esperi Hoivakoti Herttuankulma Turku.